Rojak Bellamy, Kuala Lumpur

salam semua ;


pernah dengar tak nama restoran ini.. ' Rojak Bellamy'..??

saya amik dari sini ;

saya tak pernah dengar tapi #encikchentahati heboh nak bawak saya ke sini..dia cakap kalau saya pekena rojak kat sini..konfom jatuh cinta punya..memang..memang saya hantu rojak mamak..kalau kena ngan kuah dia,pastu cucur dia rangup lak tue..fuhh..memang teringat-ingat sampai ke tido la..

tapi masalahnya..kedai nie jauh ke KL..pastu locationnye bukan lah center of KL, yang boleh dicapai menggunakan public transport..so..nak tak nak..ngidam je la sambil telan liur bila #encikchentahati heboh cerita pasal rojak tempat ini..

tapi, life full of surprises kan..macam tue jugak si #encikchentahati..tak sudah-sudah nak wat saya terharu..balik dari PICC, sabtu lepas..dengan kelegaan beban bengkel yangdah lepas..tiba-tiba muncul idea di kepala si #encikchentahati..'jom kita ke KL..pekena rojak Bellamy'..

saya apa lagi..laju saja mengangguk..rezeki tak baik ditolak kan..since kami pun takde sebarang planning on that day..meluncur laju kereta si #encikchentahati ke KL..alhamdullillah..mujur jalan tak jammed sangat..orang ramai dah pulang ke kampung mungkin..tak sampai setengah jam, kami da sampai ke tempat..bila diperhati lek lok..'eh eh..macam kenal la tempat ni..'..dipikir dalam-dalam..ooo..baru teringat..abah pernah nak bawa saya ke tempat nie..tapi kedai tue tutup..huhuhu..akhirnya dapat juga saya sampai ke kedai tue..terima kasih sayang !!

order kami ringkas..2 rojak special..ABC untuk saya dan cendol untuk dia..pergh!!..tengah cuaca panas-panas nie, serius lega gila dapat makan benda-benda sejuk nie..


special rojak ~

ABC saya ~
komen saya..serius..memang sedap rojak nie..rojak special nie dia buh sotong..saya tak tahu la orang lain macam mana..tapi this is the first time for me..sedap sangat..kuah dia..cucur dia memang terbaik la..lagi satu ABC..yang bese saja inti dalam dia..tak de buh buah atau jeruk yang pelik-pelik..memang 'oldschool' betul; #encikchentahati cakap..saya suka ABC cmnie..selesai mensantap, kedek-kedek balik putrajaya balik..huhuhu..datang KL semata-mata mahu makan rojak..terima kasih sekali lagi ye sayang..

dia rakus ~

1-2 hari pastu..macam teringat-ingat la pulak rojak nie..lagi-lagi tengok gambar kat handphone..nak bilang sama si #encikchentahati, macam segan..nanti nyusahkan dia pulak..so, simpan senyap-senyap je la..tapi, tengah hari semalam..dia bagi ini..

rojak Bellamy bungkus !!
hoyeah !! saya suka..terima kasih #encikchentahati !!

6 bijak pandai berkata-kata:

Myra Anne said...

ktne eh tmpt ni? cm bes~

Cik Mira said...

pepagi ni da la kelaparan T_____T rojak tu mngancam abes

nuraitul said...

myra :
org tak la thu sgt myra..tp klu dri #encikchentahati tue..dia ckp belakang istana..ce try search kt google..nnti thu la..

nuraitul said...

cik mira :
memang mengancam pn cik mira..try la..best!!

Anonymous said...

Ape kes pakwe ko kuku panjang? Setan bergayut la cik kak...

nuraitul said...

en/cik anon : that was him yg dulu..skang tak dah, okay..??

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

anda baik hati bukan :)

yang ni pun best !!