day six : 10 items i can’t live without

salam semua ;

next , 10 benda yang sama penting macam nyawa saya ;

  • handphone ; ya..tanpa benda nie memang saya mati..betul..tapi mati kejap je la..hehehe..memang benda nie penting..diala penyambung nyawa antara saya dengan famili dan juga #encikchentahati..
  • internet ; siapa yang tak addict ngan internet..??bohong la kan..sekali dah terjebak confirm boleh addict..even budak kecik yang belum berdiri pun dah pandai main internet kan..kekadang tue tak de buat apa-apa pun..tapi tangan tue tetap nak klik IE jugak kan..
  • laptop ; memang saya sangat DELL INSPIRON tue..beli pakai duit sendri tue..kat situ tempat saya kuarkan air mata bila kerinduan sama #encikchentahati..hmmm
  • air/makanan ; mati kelaparan la saya kalau benda nie tak de..sekarang nie pun perut da berbunyi-bunyi da minta diisi..ooo..lapar la..lagi satu..saya memang suka minum air..tiap masa nak minum air..sampai perut pun dah comel kembung sebab penuh ngan air..
  • eyeliner ; macam yang saya bilang sebelum nie..keluar rumah je kena pakai eyeliner..even nak g mamak teman #encikchentahati tengok bola pun saya akan pakai eyeliner..hahaha..addict betul kan..
  • camne la saya ~
  • lipice ; cuma ini saja yang saya boleh pakai sekarang..tak berani la nak try lipstick..penah try maybelline..esoknya saya da jadi macam Angelina Jolie..

    kalau natural lain cite la ~
  • concealer - compact powder ; saya sedar saya tak cantik..tak putih..tak berseri..
  • dompet ; yang nie confirm-confirm la penting..paling sakai pun, even ada RM1 dalam wallet tue pun tetap gak saya bawak kuar..dah kalau tak bawak..kena tahan polis, suh tunjuk ic..ko nak tolong bayarkan denda ke..??
  • pakaian lengkap ; baju, seluar, shawl/pashmina (for me la), 'dalam-dalam'..bagitahu 10 sebab nape manusia bertamadun tak perlukan benda nie..??
  • jam tangan ; dari #encikchentahati, antara nyawa saya..kalau tak ada, rasa macam hilang separuh nyawa..saya sayang sangat..problem macam mana pun..tak pernah langsung terpikir nak tukar lain..
sebenarnya saya blur nal liast..ada rujuk sikit-sikit dari dia nie dan juga dia nie..terima kasih !!


da baca yang lepas belum..??boleh rujuk sini ye..




terima kasih sudi datang dan singgah baca ye !!

2 bijak pandai berkata-kata:

Cik Mira said...

Kite hampir sama! hikhik. jam kte pon kekasih ati kasi ;D

nuraitul said...

hihihi..tersama pulak kan.. :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

anda baik hati bukan :)

yang ni pun best !!