saya dah jadi kaki bola

salam semua ;

selamat hari isnin..macam biasa hari isnin..jangan lemau-lemau ye..jangan masing-masing nak datang 'Monday's Blues' lak..kita harus cergas..baru lah kita produktif..hohoho,.bersemangat benar saya hari ini..hehehe..haruslah..selepas himpunan hari belia baru ini..dalam kepala dah kena mind set baru la..tak leh lemah-lemah da..hehehe..

nie nak cerita pasal hujung minggu baru ini..sori..lambat ke udara pulak..hehehe..banyak tuntutan lain..tapi tak pe..saya tetap cerita juga kan..macam saya cakap sebelum ini..'Better Late Than Never'..hahaha..lepas nie dah boleh pakai phrase tue sebagai alasan..

rasanya mostly kaki-kaki bola sedia maklum kan game yang baru selesai malam ahad lepas..mengikut maklumat dari #encikchentahati, final uefa champion league..between Barcelona dgn Manchester United..untuk makluman, saya nie bukan lah kaki bola sejati pun..kalau tengok bola pun..benda yang pertama dicari haruslah player yang kacak..tapi berbeza dengan #encikchentahati..huih dia tue..minat memang gila-gila mati la pada Manchester United tue..dia dah janji sebelum ini..malam final tue mesti dia nak bawak saya tengok sekali..beside, yang tue bukan lah first time pun saya ikut #encikchentahati....banyak kali da pun..so..slow-slow saya dah boleh follow da dia nie layan bola..tapi belum sampai tahap fanatik..sebab saya memang tak kenal pun player-player tue..yang kenal pun cuma yang famous-famous je..tapi kalau #encikchentahati, memang dia hafal semua..tengok nombor pun tahu da nama dia..mujur dia tak hafal nama adik beradik player tue je..hahaha.. 

tapi petang tue..tetiba dia cakap..tak janji pulak malam tue nak bawak saya tengok sekali..mungkin dia tengok kat umah je..hohoho..dalam hati sentap da ooo..terasa !!..ape..ingat orang tak leh layan bola ke..??orang tengok gak la..tapi kena berlagak cool dan harus menjadi gf yang memahami..terus jawab camnie..'hmm takpela..mana yang mudah..orang okay je kalau di ajak'..tue namanya ayat cuba cover sentap..kalau betul malam tue dia tak ajak kuar, terus rasa nak merajuk 66 hari..

tapi malam tue..dia ajak gak..hehehe..suka saya..tak jadi nak merajuk 66 hari..game start dalam 2.45 am..tp dalam 12.15 am..dia dah datang amik..dia ajak tengok orang main futsal dulu kat presint 18..saya okay saja..kalau bukan #encikchentahati.. ajak..memang saya tak merasa semua tue..so, terima kasih sayang..tengok orang main futsal..syok gak..leka, tak sedar dah nak pukul 2..terus #encikchentahati.. ajak ke Presint 2..kat situ dioarang ada pasang screen besar..sampai-sampai..dah penuh padang depan bangunan Perbadanan Putrajaya..terus saya ngan #encikchentahati cari port untuk kami duduk..#encikchentahati.. semangat betul..siap pakai baju MU lagi..tapi tersilap pilih tmpt duduk pulak..terselit di kelompok Barcelona..tapi lantak lah..malas nak cari tempat lain..

belum start lagi, #encikchentahati awal-awal da cakap..'MU tak leh menang nie..Barcelona kuat..team terbaik kat dunia'..eh..awal-awal da surrender ka..??hahaha...saya tak kisah..natural..layan je..

ada gak a few VIP ngan player Malaysia yang datang..tak silap, Tan Sri Koh Tsu Koon, Aidil Zakuan, Zaquan Adha ngan Dato' Sri Najib  pun turun sekali layan bola..elok PM sampai kt padang tue, 5 minit lepas tue, MU pun  score goal..hohoho..melompat #encikchentahati.

muka serius melihat MU main ~
#encikchentahati senyap je malam tadi..tak berani nak sorak lebih-lebih kut since dikelilingi ramai Barcelona Fan..hahahaha..dalam saya layan game tu..sesekali menjeling jugak la ke dia..merah mata dia tahan ngantuk..nguap tak sudah-sudah..pelik gak..jarang tau dia ngantuk bila ada game yang melibatkan MU..mungkin dia penat sangat..

game tue tamat dalam 4.30 am..kesudahannya Barcelona menang 3-1 dengan Manchester United..bersorak sakan penyokong Barcelona..dengan bunyi trompetnya..

muka sugul dia ~

ini saya amik dari sini ~

nie pulak dari sini ~

balik tue tak sudah-sudah dia..

'yeah yeah..MU kalah'
'BARCA !!'


hehehe..kelaka saja dia nie..mana lah saya nak bosan bila sentiasa ada dia..

terima kasih sudi datang dan baca sini ye !!

Kejohanan Dragon Boat + Family Day JPM

Salam semua ;

selamat hujung minggu..seperti yang dijanjikan sebelum ini..sekarang saya cerita pasal kejohanan ini ek..sori..delay lama sangat pasal benda ini..sampai #encikchentahati pun dah cekak pinggang..eh..tak..saya gurau..dai tak marahpun..sebab dia bukan camtu pun..tapi better late than never kan..

so..minggu lepas..21-22 Mei 2011..bertempat di Kompleks Sukan Air, Presint 6..berlangsung la acara tersebut..kalau tak silap..this is the first time kejohanan dragon boat nie dijalankan oleh JPM..best sangat kut..saya tak masuk pun..tukang jadi penyibuk dan penyokong je..hahaha..yela..tak masuk pun..tapi sibuk nak buat jersi jugak macam diorang..takpe-takpe..terasa diri terlibat sekali..

memakai tema 'orange'..nampak garang tue..huhuhu..ofis saya hantar 2 pasukan..satu pasukan lelaki dan satu lagi pasukan campur..

male team ~

mix team ~
tak tahu nak cerita banyak-banyak camne..enjoice gambar-gambar yang saya dah sediakan nie k..penat tau saya campur-campurkan..hehehe..tak la..mudah saja..

aksi 1 ~

aksi 2 ~
ada jugak bear-bear besar..'Barney' dan juga 'A&W' Mascot..huhuhu..da terasa macam kat playground kanak-kanak pulak..
bear besar ~
selain  acara utama- race dragon boat..acara-acara lain pun ada juga..yela..bukannya semua orang terer ngayuh paddle tue kan..so..untuk kanak-kanak..ada pertandingan mewarna..indoor games cam congkak, batu seremban, ketinting, menyumpit, dam haji, pertandingan fotografi dan juga sesuatu yang baru - tarik tali perahu..tue la..bese kita tengok orang main tarik tali kat darat je kan..sekarang nie diorang main atas air..kreatif tak kreatif manusia sekarang.

acara lain ~
eh..artis pun ada juga tau..untuk hari pertama..ada pelakon dari drama 'Juvana'..sementara untuk hari kedua pulak..ada dalam 4 orang artis AF9..hmm..nama tak ingat pulak since saya memang langsung tak folow AF nie..mujur lagu-lagu yang diorang nyanyi tue lagu-lagu lama..leh gak la nak miming..hahaha..
perasan retiss gak..hahaha ~
so..untuk hari pertama..pasukan lelaki lepas peringkat saringan dan masuk ke peringkat seterusnya..sementara pasukan campuran cuma mendapat tempat ke-4 sewaktu peringkat saringan..tapi takpe..korang semua dah usaha sebaik mungkin..

so..untuk pasukan lelaki..cabaran diteruskan ke hari kedua..sekali lagi saya jadi penyokong utama hari itu (22/05/2011)..pagi tue awal-awal da bangun..siapkan sarapan sikit..dalam kul 8 dah get ready kuar dari rumah da..rasa lega sikit hati bila dapat buatkan dai sarapan..kalau tak rasa bersalah je bila tengok dia kelaparan..nak masak macam-macam memang konfom failed..so dapat sediakan roti je pun..

alhamdulillah..pagi tue sekali lagai pasukan lelaki lepas peringkat repecharge tue dan dapat masuk ke final..hohoho..hebat tak hebat mereka..??
sebelum final ~

apa yang penting..KERJASAMA !! ~

selamat berjuang !! ~
6 pasukan layak masuk ke final roud..pasukan lain turut bersama mereka dalm final round tue ialah SPA, MKN, APMM..perlawanan quite sengit..pasukan-pasukan yang lain boleh tahan jugak la kekebalan badan mereka..semuanya tough-tough ketul ketul badan mereka..aww..tergoda i..hahaha..tak de tak de..setia ku disini..ayat tak boleh blah okay !!

final round ~

Closing ceremony turut dihadiri oleh Menteri, Tan Sri Nor Mohamed Yakcop, KSN,KPPA dan juga KP Istana Negara (if tak silap)

so..keputusan akhir final round tue..
      Pasukan Lelaki
  • 1st - MKN A
  • 2nd - APMM A
  • 3rd - APMM B
     Pasukan Perempuan
  • 1st - SPA
  • 2nd - ILKAP
  • 3rd - BPH
     Pasukan Campuran
  • 1st - JPA B
  • 2nd - PAJPM
  • 3rd - JPM A
winners

yeah !!

keseluruhannya..CGSO mendapat tempat ke 6 dri 53 pasukan yang bertanding..hebat apa..still top ten kan..dan saya pulak..saya enjoy 2 hari itu..walaupun muka berbelang, penat dan berlaku sedikit ketegangan hari itu (mujur tak melarat)..tapi saya seronok..saya tahu saya salah..nak wat camne..nak tak nak, terima je la..tak kan nak tegakkan benang yang basah pulak kan..sia-sia je..untuk kamu #encikchentahati..terima kasih bawak saya, bagi saya peluang untuk sama rasa event macam nie..serius..seronok sangat !!lain kali jangan serik ek..

penutup..mestila ada jugak gambar tuan tanah kan..tak kan tak de langsung credit kut..hahaha..

orange !!

okah..hutang da bayar..selesai ek..hehehe..terima kasih sudi datang dan singgab baca ek..

tanda-tanda lelaki yang perlu dijauhi

salam semua ;

sori..lewat sikit update hari ini..kalau semalam saya kongsi dengan korang semua pasal tanda-tanda lelaki jatuh cinta kan..hari ini saya nak kongsi satu lagi tip..

sebelum ini, sana sini kita dengar banyak perempuan-perempuan mengadu..hati patah..hancur hati dan macam-macam lagi..bukan kata lelaki tak kena..tapi rasanya perempuan lebih mudah kena..tapi kan kalau lelaki yang kena pun..bukan kita leh tahu..diorang mesti nak berlagak cool kan..tak macho la kalau muka sememeh je bila putus cinta..ayat nak cover..'alah..perempuan kan banyak..sorang pergi..beratus-ratus aku boleh cari'..lelaki..jangan kamu nafikan kamu pernah cakap benda nie kan..

so..untuk kaum wanita..sebagai langkah berjaga-jaga..meh tengok ini..tapi sekali lagi saya ingatkan..jangan terima bulat-bulat 100% tau..ini semua berdasarkan kajian dan juga dari penceritaan orang lain..saya dapat nie pun, bukan la saya conduct research khas..nie pun saya copy dari sini..owner yang sama dari cerita semalam..betul la..suka baca belog dia..kalau rajin..leh la tengok sini.


TERBURU-BURU MENGAJAK BERKAHWIN


  • Baru je sebulan berkenalan, atau tak sampai sebulan kenal, tiba-tiba dia ajak berbicara tentang kahwin dan terus mengajak kamu bertunang. Konon-kononnya, alasan terlalu cinta dan takut kehilangan kamu. kalau lelaki yang benar-benar jujur mahu jadikan kamu isterinya, dia mesti ingin mengambil masa yang agak lama untuk mengenal hati budi seterusnya mencari kerasian antara kamu. Makanya, mungkin dia terburu-buru kerana mempunyai maksud tersirat yang tidak kita ketahui niat buruknya. Berhati-hatilah!
  • bagi saya : tak semestinya..macam orang cakap..jodoh datang tanpa diduga..bercinta lama-lama belum tentu akan jadi..mungkin memang dia jodoh kita walaupun kita baru sangat kenal dia..istikharah lah..berserah pada Allah..Dia lebih tahu segala-galanya.

KAYA DENGAN KATA-KATA MANIS

  • Perempuan memang mudah terpikat dengan lelai romantik dan suka berkata-kata manis. Tapi, awas!..Berwaspadalah apabila dia sering mengeluarkan kata-kata "segalanya hanya untuk kita berdua atau kita akan sentiasa bersama selamanya walau apapun yg terjadi.” jangan mudah sangat percaya kata-kata lelaki seperti, pandai memujuk rayu. Sebenarnya, lelaki yang pndai bermain kata mempunyai maksud yang tersirat. Di awalnya segalanya akan sentiasa lembut dan penyanyang, namun setelah hubungan semakin lanjut, barulah si dia menunjukkan taringnya.
  • bagi saya : betul..bukan kah itu tanda-tanda romeo..tapi romeo pun tetap boleh jatuh cinta kan..dan rasanya bila romeo jatuh cinta dan jatuh hati,..tak mustahil dia serius..cuma jangan terlalu mudah judge orang sebelum kita kenal tuan badannya..seteruk-teruk mana orang tue pun..rasanya dalam hati dia..tetap ada nilai manusia kan..

SIKAPNYA BERUBAH-UBAH

  • Si lelaki ini amat sukar difahami dan fikiran serta perlakuannya sering berubah-ubah. Kita tak dapat jangka setiap tingkah laku yg dilakukannya walaupun dalam masa yang singkat. Misalnya, di talian suara begitu ceria dan ceria untuk berjumpa, tapi menjadi masam dan berubah tiba-tiba apabila sudah berjumpa. Kamu juga rasa seperti tidak bebas dan tidak seronok, takut-takut tersalah bicara dan melukakan hatinya. Jelas di sini, kamu tak jadi diri kamu sendiri tapi hanya memuaskan hati sebelah pihak sahaja.
  • bagi saya : kalau camne..memang sakit jiwa boleh kena..macam orang cakap..'ku sangka panas sampai ke petang..rupa-rupanya hujan di tengah jalan'..erkk..jap..cam tak kena je..hahaha..dalm perhubungan..just be yourself..jangan berubah kerana seseorang sebab belum tentu orang tue boleh berubah kerana kamu..tapi kalau kamu yakin kamu akan kekal bahagia dengan cara camtue..teruskan..mungkin ada sinar di hujung nya nanti kan

TERLALU CEMBURU BUTA

  • Lelaki ini harus dihindar secepat yang boleh. Bukan apa, apabila cemburu menguasai diri, apa saja boleh si dia lakukan, termasuk memaki hamun dan menuduh tanpa usul periksa, sehingga boleh mendatangkan kecederaan pada mana-mana pihak. Si dia tidak akan peduli samada kamu rapat atau bermesra dengan temat rapat atau sesiapa sahaja. Kalau boleh, kamu hanya untuk dia dan setiap saat kamu mesti menghantar laporan kepadanya. Jika kamu terus setia dengan lelaki seperti ini, kelak memakan diri.
  • bagi saya : memang cemburu tanda sayang..tapi kalau dah cemburu tahap melampau sampai semua benda nak dicontrol..sakit jiwa gak..tapi camne nak cakap ek..saya suka bila orang tersayang cemburu..cemburu pada pergaulan saya..hehehe..rasa penting sangat kut..manusia banyak ragam kan..rasa-rasanya masing-masing ada cara tersendri..even saya sendiri mudah sentap kalau nmpk #encikchentahati ngacau orang..just berhati-hati la..jangan sampai cemburu tue merosakkan hubungan korang k..

SUKA MERENDAH-RENDAHKAN KAMU

  • Lelaki yang suka merendah-rendahkan diri kamu seolah-olah tiada rasa hormat kepada kamu. Setiap apa yang kamu lakukan dan pakai, pasti mengundang rasa tidak kena pada si dia. Lebih teruk kalau kamu tidak ikut arahannya. Dia akan terus memperlekehkan dan mengancam kamu. Lambat laun, kamu akan rasa terlalu merendah diri dan hilang keyakinan diri.
  • bagi saya : yang nie memang cukup saya tak suka..kita perlukan seseorang utk bantu kita..naikkan semangat kita bila kita down..tp dah kalau keje dia asyik nak look down kita je..memang teruk betul jenis bf camnie..memang rasa macam nak campak dalam lombong je la..

SUKAR MENERIMA PENOLAKAN

  • Si dia tidak akan sesekali menerima penolakan dari kamu. Jika kamu membantah setiap kata-kata dan keinginannya, dia tidak teragak-agak memarahi kamu dan memukul atau mencampak apa sahaja barang di sekitarnya. Lebih parah jika dia mula memukul kamu. Setiap perbuatannya tadi ditujukan kepada kamu, atas sebab kamu degil kerana tidak menurutinya.
  • bagi saya : lelaki ini patut pupus dari bumi yang aman ini !!

GUNAKAN MATERIAL SEBAGAI GANTI

  • Apa sahaja yang kamu minta mesti si dia akan cuba penuhi. Namun, tanpa disedari, itu merupakan cara untuk mengikat dan memerangkap kamu. kononnya, si dia telah menyempurnakan apa kamu minta, dan kini gilitan kamu untuk menyempurnakan permintaan dia.
  • bagi saya : setiap benda mesti ada tujuan..just berhati-hati..mungkin dia benar mahu bahagiakan kamu..jangan terlalu paranoid sangat k..

so..camne..ande setuju dengan poin-poin di atas..kalau tengok mana yang saya komen tue..lebih kepada positive side kan..sebab bagi saya,tak semua manusia sama..jangan sebab sorang buat perangai camtue,..yang lain pun ikut sama kena tempias..kenal hati budi seseorang sebelum kita mula untuk melangkah lebih serius..tengok macam contoh cik Hana kita..dari riak dia bercerita mengenai Che Arm dia..saya tahu dia bahagia, even mereka baru kenal then, sudah bertunang pun..

so..saya berhenti sini dulu..nanti kalau ada mana-mana yang menarik..saya kongsi lagi k..

p/s : iye..saya tahu saya ada hutang satu entri lagi..entri pasal Dragon Boat..adeh..#encikchentahati pun dah tanya-tanya da..in making sayang..saya janji saya publish before end of this month k..sori tau !!

dan..terima kasih sudi singgah dan baca tau !!

Tanda-tanda Lelaki Jatuh Cinta

salam semua;

just want to share beberapa idea hasil dari berblogwalking..best..nie saya dapat dari sini..belog nie best..owner dia suka bermadah-madah rather bercerita..word dia ringkas tapi bermakna..tak caya ce try terjah..

okay..kat sini..saya kongsi ngan anda semua ye..untuk semua ladies, check benda nie pada cinta hati kamu..tapi jangan la kaw-kaw pnya percaya..anggap sebagai rujukan je..k..??

  • Si dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela dan bukan kerana terpaksa.
  • Si dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan sanggup berubah demi menyenangi hati pasangannya.
  • Si dia byk menasihati kekasihnya kerana si dia amat menyayangi kekasihnya.
  • Si dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap
  • Si dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
  • Si dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana si dia sentiasa berasa curiga jika kekasihnya dikacau lelaki lain.
  • Si dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya.
  • Si dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
  • Adakalanya si dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana si dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.
  • Si dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.
  • Si dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk dan dimanjai oleh kekasihnya.
  • Si dia akan menggelabah apabila kekasihnya berjauhan daripadanya terlalu lama.
  • Si dia sentiasa memastikan keselamatan kekasihnya.
  • Si dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
  • Si dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana si dia tidak mahu kasih sayang antara mereka menjadi luntur.
  • Si dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya.
  • Si dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa mengorbankan masa dirinya sendiri.
  • Si dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.
  • Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, si dia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun si dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
  • Apabila timbul org ketiga,si dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
  • Si dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.
  • Si dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau si dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100% mencintai kekasihnya.
  • Si dia sanggup menitiskn air mata demi kekasihnya..Bukan semua lelaki sanggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan.
okay..sekarang check..ada tak tanda-tanda tue pada buah hati anda..kalau ada..insyaAllah..dia benar-benar ikhlas mencintai dan menyayangi kamu k.

p/s : kalau baca balik, rasa macam ada a few daripada list tue ada jugak dalam list yang saya bagitahu kat sini kan..tak caya..ce try review ;

   apabila si dia terlalu mencintai kamu ;

terima datang singgah dan baca..

wordless wednesday : natural disasters

salam semua ;

they come suddenly without warning ~

it's been 6 months

salam dan juga selamat sejahtera semua ;

dua dap dup dap sepanjang hari semalam terlerai sudah tadi..hahaha..gedik kan..bukan ada pape pun..cuma tepat 12 tengah malam tadi..masuk nya tarikh baru 24 Mei 2011..akhirnya genap 6 bulan saya dan #encikchentahati bercinta..huih..dia punya excited macam org da kawin..hehehe..ntah la..bukan tak biasa pun cakap every month..tapi bila masuk bulan yang ke enam..serius rasa lega sangat..alhamdullillah..sudah hampir setengah tahun hubungan kami..

saya tahu saya tak pernah reveal secara rasmi bila dan bagaimana kami bermula..takpe..biar benda tue jadi rahsia dulu antara kami dan mereka yang tertentu..sampai masa dan ketikanya, insyaAllah saya akan maklumkan..

first pic of us ~

tak dinafikan..kekadang saya sendiri risau menunggu datangnya esok hari..rungsing memikirkan datangnya minggu baru..bagaimanakah kami nanti..sentiasa indah kah hubungan kami nanti..ditambah lagi kekadang benda yang kecil secara tak sengaja diperbesarkan oleh saya..benda yang sepatutnya remeh jadi masalah besar bagi saya..alhamdulillah..mujur dia tak mudah goyah..tak mudah melatah melayan kerenah saya..

untuk hari -hari yang mendatang ;

sayang..saya doa, moga hubungan ini kekal macam yang kita rancang..moga kita sama-sama tak mudah berubah hati dan rasa hati ini kekal sehingga bila-bila..apa yang saya maklum kan pada awak malam tadi truly dari hati saya..bukan saja-saja direka untuk ambil hati awak..moga kita sama-sama kuat dalam menempuhi semua ujian yang datang..insyaAllah..


eh..saya sayang awak tau !!

just a dream

salam dan hello semua ;

macam mana hari anda semua..??tahu hari ini hari isnin..masing-masing still dalam mood weekend..tapi haip..jangan camtue tau..jangan lemau-lamau tau..

belum ada idea lagi nak cerita apa..nak cerita pasal dragon boat weekend baru nie, still 'in the making'..da siap nanti saya janji saya publish pada anda semua k..

tak lupa..sekalung tahniah pada team dragon boat ofis saya..both team laki dan mix..kamu semua memang best la..tak menang takpe..yang penting semangat okay !!..takpe..next time boleh cuba lagi kan..

untuk hari ini..enjoy video ini..Just A Dream-Nelly..cover version by Sam Tsui dan Christina Grimmie..best sangat kut..previous Nelly nyanyi best jugak..tapi okay2 la..tapi dengar yang nie..serius rasa sangat sedap !!..dan terus jatuh hati..so..jom layan..



Just A Dream - Sam Tsui & Christina Grimmie

(Sam Tsui)
I was thinkin about you, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes; it was only just a dream.
(Christina Grimmie)
I travel back, down that road.
Will you come back? No one knows.
I realize, it was only just a dream.

(Sam Tsui)
I was at the top and I was like I’m in the basement.
Number one spot and now you found your own replacement.
I swear now that I can't take it, knowing somebody's got my baby.
And now you ain't around, baby I can't think.
I shoulda put it down. Should have got that ring.
Cuz I can still feel it in the air.
See your pretty face run my fingers through your hair.

My lover, my life. My baby, my wife.
You left me, I'm tied.
Cuz I know that it just ain't right.

(Together)
I was thinkin about you, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Will you come back? No one knows.
I realize, it was only just a dream.

(Christina Grimmie)
When I'm ridin I swear I see your face at every turn.
I'm tryin to get my usher on, but I can let it burn.
And I just hope you'll know you're the only one I yearn for.
No wonder I'll be missing when I'll learn?

Didn't give you all my love, I guess now I got my payback.
Now I'm in the club thinkin all about you baby.

Hey, you were(was) so easy to love. But wait, I guess that love wasn't enough.

I'm goin through it every time that I'm alone.
And now i'm wishin that she'd pick up the phone.
But she made a decision that she wanted to move one.
Cuz I was wrong...

(Together)
And I was thinkin about you, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Will you come back? No one knows.
I realize, it was only just a dream.

If you ever loved somebody put your hands up.
If you ever loved somebody put your hands up.
And now they're gone and you're wishing you could give them everything (everything)
Ohhh, if you ever loved somebody put your hands up.
(if you ever loved somebody put your hands up.)
If you ever loved somebody put your hands up.
(if you ever loved somebody put your hands up.)
And now they're gone and you wish you could give them everything.

I was thinkin about you, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes (open my eyes); it was only just a dream (it's just a dream).
I travel back (travel back) (i travel back), down that road (down the road)(down the road).
Will you come back? No one knows (no one knows).
I realize, it was only just a dream (No, no, no...).

And I was thinkin about you, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes (open my eyes) (open my eyes); it was only just a dream (it's just a.. it's just a dream).
So I travel back, down that road.
Will you come back? No one knows.
I realize (i realize), it was only just a dream
(baby, it was only just... it was only just a dream)

Nooo... Ohhh...
It was only just a dream.

sunnah dalam memotong kuku

salam dan hai semua ;

hujung-hujung minggu nie..saja nak merajinkan diri kongsi sesuatu ngan anda semua ;

pernah dengar kan orang cakap..semua perbuatan kita seharian boleh jadi satu ibadah kan..dari sekecil-kecil perbuatan sehinggalah ke sebesar-besar perbuatan..

sebelum nie cuma tahu hari-hari yang digalakkan untuk potong kuku je kan..so, kali ini saya share satu benda yang mesti ramai orang tak tahu..nak tahu, turutan kita potong kuku pun boleh dianggap sunnah tau..saya dah lama tahu pasal nie..tak silap ada pernah terbaca satu artikel masa duk kat surau mana ntah..seriously tak ingat..baca dan terus ingat la turutan tue..tapi sekali tue je la ternampak artikel tue..nak amik cam tak sampai hati lak since tinggal sehelai je artikel tue..so pernah terpikir nak google benda nie..tapi tak dapat..

kebetulan..berblogwalking di sini..terus terjumpa..

the routine ~
so..cuba la praktikkan..tak salah kan..bukan melibatkan tenaga/duit pun..kalau buat, bagus..tak buat, tak pe..tapi rasanya lagi bagus kalau kita buat kan..

terima kasih sudi singgah dan datang baca !!

review : pirates of carribean - on stranger tides

salam semua ;

aye captain !!!

oh..hati betul-betul da jatuh hati pada captain jack sparrow nie..semalam tak sudah-sudah cari muka dia dalam movie tue..betul..itu yang saya buat semalam..orang lain sibuk menghayati jalan cerita tue..saya wat hal lain..antara contoh terdekat yang sibuk nak menghayati cerita ; nie ha..#encikchentahati..sian dia, serius muka dia nak memahamkan jalan cerita nie..dia tak pernah follow this trilogy, so quite blur-blur..ala..tak yah cakap dia la..even saya sendiri yang kononnya die-hard fan cerita nie pun ternganga-nganga gak mengingat watak-watak dia..

tapi mujur semua keblurran tue di cover dengan cemerlang oleh lawak bersahaja Jack Sparrow..memang terbaik la !!..untuk this edition, dah tak de da Will Turner (Orlando Bloom) ngan Elizabeth (Keira Knightly)..cuma maintain Johnny Depp ngan tambah Penelope Cruz..

the movie ~

  • Jack Sparrow (Johnny Depp) - memang terbaek..sapa yang follow watak dia dari first series memang tahu la kan camne gaya dia..konfom tak kan bosan..
  • Angelica (Penelope Cruz ) - suka tengok dia..seksi kut dengar dia cakap dalam slang Spain tue..
  • Hector Barbossa ( Geoffrey Rush) - dalam cerita nie dia okay..dia da jadi tempang sebelah..tujuan utama dia cuma nak bunuh orang yang wat dia tempang ngan rampas kapal dia..
  • Blackbeard ( Ian Mcshane) - nie memang lanun yang kejam gila..langsung tak de hati perut..benci dia !!
mestila saya suka cerita nie..since #encikchentahati pun bagi review okay..dia cakap , kelakar + aksi pn ada..harap-harap betul la apa yang dia cakap tue..bukan sekadar nak jaga hati saya je..pada mereka yang memang gila cerita nie..tengok la..tak rugi..tergelak saja tengok cerita nie..

sebelum ni, nampak je iklan nie, terus bilang sama #encikchentahati, nak tengok cerita nie..mesti tengok cerita nie..sampai on that day the movie was on theatre, terus #encikchentahati booking online this movie..awal sehari lagi tue..huhuhu..terima kasih sayang..

lagi satu ; jom ramai-ramai pakat tengok cerita nie kat GSC..diorang wat offer nie..beli GSC Combo 3 / Large Signature Combo 1 dapat bandana (keys) yang jack sparrow pkai tue..eh tak..tipu je..dapat la bandana gambar lanun..leh la tue..ada jugak unsur-unsur pirates kan..


promotion ~

cerita pasal semalam..huhuhu..nyaris nak spoiled kan mood #encikchentahati, penat-penat dia bersusah payah booking movie untuk saya..boleh plak saya careless..aish..teruk betul !!..ketuk pala baru tahu..ye la..dah elok-elok excited dapat free keys tue, leh lak kuar je dri wayang smlm..lengang-lengang kangkung camtue je kuar..pas kuar dari toilet..dia tegur..baru teringat..nak patah balik..macam tak boleh..muka dia time tue memang nampak sangat marah..cuak kut..hohoho..tak suka time tue..nak nangis macam tak boleh..terus dia tarik pergi ke entrance balik..dia sendri lak tue yang mintak pada budak yg jaga tiket tue utk tolong tgk kan keys yang tertinggal tue..saya buat ape..??tersengih-sengih cam kerang busuk kat sebelah dia..tapi dalam hati memang jenuh berdoa..dapat la..jumpa la benda tue..kalau tak, tak tahu la camne nak harung pas tue..

pada yang belum tengok cerita nie..meh saya kongsi ngan anda semua trailer cerita nie ;



terima kasih sudi singgah dan baca ek !! ;

promo - Dragon Boat & JPM's Family Day

salam semua ;

mari kawan-kawan ,
dengar ini cerita ,
suami saya asyik ,
balik awal saja ;

eh tak..merepek je atas tue..meh sini..duk rapat-rapat..dekat-dekat..ada benda saya nak gebang, nak heboh nie..hehehe..apa perancangan anda hujung minggu nie..??free..??bosan..??tak tahu nak watpe..??hmmm..bagus..tue la yang kita cari sebenarnya..hehehe..

jom la..ramai-ramai kita pakat-pakat sesak kan tempat nie..nak tahu apa yang sibuk saya cerita nie..sila tengok iklan di bawah..

sila 'tekan' untuk tumbesaran yang sihat
acara utama ; Kejohanan Perahu Naga dan juga Hari Keluarga JPM..tapi rileks la..benda nie bukan closed event pun..sebab tue saya jemput anda semua dengan segala hormatnya..macam mana perjalanan program nie, saya nak cerita panjang-panjang pun tak reti, since this is my first time..so, anda refer je la ek pada tentatif yang saya dah tepek atas tue..terasa nak tengok orang main perahu..datang la sabtu (21/5)..terasa nak jumpa AF9, datang lah ahad (22/5)..

'tekan' juga untuk lebih jelas
hehehe..selain itu, haruslah ada sebab kuat lain napa saya sibuk promote benda nie ha..ofis saya ada hantar wakil jugak..2 pasukan lagi if tak silap..satu team laki, satu team campuran..giat tau mereka berlatih..sampai 2-3 minggu..saya pun cuma sempat tengok diorang practise sekali je..tengok semua bersemangat..huhuhu..itu yang kita mahu !!
pasukan harapan

giat berlatih

mereka bersemangat

pendayung harapan
p/s : 4 gambar atas nie saya curik dari dia !!

saya yakin, team ofis saya mesti boleh menang punya la..gambate !!

tapi macam ada satu request la dari saya..hmmm..korang..wat nie leh tak..

masih di situ :)

salam dan hai semua ;

dan juga salam jumaat..kejap je masa kan..sedar tak sedar dah sampai penghujung minggu dah..dan hampir-hampir ke penghujung Mei da pun kan..

untuk hal semalam..Alhamdulillah, selesai sudah..berdebar-debar tik tok tik tok dalam dada tue tak yah cakap la..once dia da cakap, 'penempatan anda semua dikekalkan di jabatan/agensi yang sama'..dalam dada rasa fuh fuh fuh betul..tapi nakal nak sakat si #encikchentahati..saja mesej dia ;


her : posting mungkin di mana-mana..

cepat dia balas ;

him : ala..jangan lah jauh-jauh..

dalam hati, da senyum..risau jugak ek dia..tapi nak terus sakat dia..

her : tak tahu la..tengok la camne..

lagi comel bila dia cakap ;

him : call kppa..mintak dia kuarkan special letter..

hahahaha..penting sangat ke saya sampai perlu camtue..??


secara ringkasnya..saya masih di kementerian yang sama dan juga agensi yang sama..rasanya diorang pun tak rajin kut nak kaji mana-mana tempat lain nak buh saya..lapor diri di HR petang semalam pun dia cakap, as long as pegawai tak mintak tukar, kami kekal kan di jabatan yang sama..huh..bagusla camtue..tak yah jenuh saya nak mulakan sesi pecah-ais balik nanti..kang nak kena pikir identiti baru lagi..hehehe..rasa macam nak jadi nerd balik la..since #encikchentahati kata comel !!..

macam di taklimat semalam..apa yang penting sekarang..kami semua perlu berusaha keras menyelesaikan sume task/assessment yang diperlukan dalam tempoh 1 tahun berkuatkuasa 19 Mei..which is bagi saya, boleh tahan stress gak tue..tapi macam one of officer tue cakap semalam..'failure is not an option'..walau macam manapun..jangan give up..usaha bermula dari sekarang..misi : ke arah pelantikan tetap..

baik..saya sahut cabaran itu ;

kawan-kawan..doakan saya ek..




friday quote : my heart stand still with you


Takkan berganjak pendirianku ini..selagi kita tak kembali bersatu selamanya ;
Takkan berubah perasaan ini terhadapmu ;
Biar digugat, biar dicabar, biar dihalang ;


faradhiya, bertakhta di hati

perubahan status

salam semua ;

sebelum bercerita lebih lanjut..saya ngaku awal-awal dulu k..nie scheduled post..awal-awal saya da standby create post nie..

dari seminggu yang lepas sehingga la ke saat entri ni di publish..dalam hati ada rasa debag debug debag debug runsing..tak tahu camne nak cakap perasaan nie..nak risau sangat, rasa macam tak perlu..nak rasa konfiden, macam yakin tak yakin je..ntahla..berserah je la..kalau betul di situ tempat saya..insyaAllah..

mesti masing-masing blur kan apa saya cerita nie..tak de angin tak de ribut tiba-tiba nak debar lebih-lebih..tak de pape; tetiba nak tawakal tawaduk bagai..cam nie ceritanya..kawan-kawan saya kat FB lama da heboh cerita pasal benda nie..tak tahu la sejak bila..tapi saya tak amik port sangat..baca camtue je..langsung rasa macam 'eh..tak berkaitan ngan aku pun apa diorang cakap nie'..tapi entah macam mana..khamis yang lepas, Allah nk tnjuk, tak nak bagi saya terlepas peluang nie..tergerak hati nak baca apa yang diorang nie semua sembangkan..baca betul-betul, jelas-jelas..terus rasa..'eh..ada kena mengena ngan aku ni !!'..apa lagi..terus bagitahu dia..hmm..macam bese la..harus la #encikchentahati akan tahu dulu..pas da gthu dia..terus tanya abah..ada tak sebarang surat untuk saya..abah cakap tak tahu..dia bru balik dari Kedah..owhh..patutla abah senyap je..bese hal-hal camnie..mesti dia heboh dulu..

malam tue, dia sampai umah..terus dia call saya..cakap memang ada surat untuk saya..syukur..alhamdulillah..

the letter

dalam masa yang cuma kurang seminggu..cuba selesaikan semua..maklum kan pada bos..pada mereka yang tertentu..semua macam pelik dengan tawaran ini..jenuh gak nak nerangkan sebab saya sendiri pun tak paham sangat..hahaha..terang camtu-camtue je..cuma yang boleh saya cakap..khamis nie (19 Mei 2011), saya kena lapor diri di KPDNKK..tue je..urusan selepas tu, saya tak tahu..


untuk perihal lapor diri nie ;
  • surat setuju terima
  • medical check up ( terima kasih #encikchentahati)
  • surat akuan bersumpah (terima kasih abah !!)
  • surat pemendekan kontrak
so..semua sudah selesai..tinggal nak bawak tuan punya badan je lapor diri pada hari yang ditetapkan.


mana saya akan dihantar..clueless.hopefully..kekal di situ..insyaAllah ;

wordless wednesday : torn between that

salam semua ;

hoping for guidance ~

i'll kill her

salam semua;

nie nak kongsi satu lagi lagu..rasanya lagu lama kut..dapat nie pun dari belog ini..terus search video kat youtube..n mujur jumpa..

lirik dia ganas kut..kisah pasal this girl nie nak bunuh pompuan yang rampas bf dia..siap 'i swear i swear' lagi tue..tapi betul apa..bese la..orang kalau da marah bukan pikir betul salah lagi..sapa suruh cari pasal kan..??berani buat berani tanggung la kan..

hmm..rasanya tak mustahil kut saya boleh jadi camtue..so, nnti kalau jumpa nama saya dalam TV, jangan terkejut okeh !!



Soko - I'll Kill Her

so, of course, you were supposed to call me tonight
you were supposed to call me tonight
we would have gone to the cinema
and, after, to the restaurant, the one you like in your street

we would have slept together, have a nice breakfast together
and then a walk in a park together, how beautiful it was!
you would have said "i love you" in the cutest place on earth
where some little boys are dancing with the fairies

i would have waited like a week or two
but you never tried to reach me
no, you never called me back
you were dating that bleach-blonde girl
if i find her, i swear, i swear...
i'll kill her, i'll kill her

she stole my future, she broke my dream
i'll kill her, i'll kill her
she stole my future when she took you away
i would have met your friends, we would have had a drink or two
they would have liked me, 'cause sometimes i'm funny
i would have met your dad, i would have met your mum
she would have said "please, can you make some beautiful babies?"
so we would have had a boy called tom and a girl called susan, born in japan

i thought it was a love story, but you didn't want to get involved
i thought it was a love story, but you're not ready for that ...
me neither. i'll kill her
she stole my future, she broke my dreams
i'll kill her, i'll kill her

she stole my future when she took you away
she's a bitch you know, all she's got is blondeness
not even tenderness, yeah, she's clever-less
she'll dump your ass for a model called brendan
he will pay for beautiful surgery 'cause he's full of money
i would have waited like a week or two
but you never tried to reach me
no, you never called me back
you were dating that bleach-blonde girl
if i find her, i swear, you know, i swear, i swear ...
i'll kill her, i'll kill her
she stole my future, she broke my dream
i'll kill her, i'll kill her
she stole my future when she took you away
i'll kill her, i'll kill her
she stole my future, she broke my dream
i'll kill her, i'll kill her
she stole my future when she took you away
man, i told you, you know, if i find her,
i really, i, i mean, i'll kill her, for real!
it's like for sure, you have to know, uh,
i mean, you know, i can do it, man,
i'll kill her.

kalau lah boleh pusing masa ;

salam semua ;

bertemu kita kembali ye ;

cabaran dah abis..so, tak mustahil lepas-lepas nie entri-entri saya semuanya tak bertujuan..tak bertujuan camne tue..ala..dia lebih kurang cam saya main belasah je la nak cakap apa..tanpa sabarang pengkhususan..update tetap kena update..da janji bukan sebelum nak rajin..takmo biarkan belog ini tinggal bersawang..

baru-baru ini..tersentak jap bila #encikchentahati tiba-tiba soal ;

'kalau boleh pusing masa la kan, nak jadi yang mana..?? '

terdiam kejap saya..terpikir jap.nie soalan perangkap ke apa nie..dia nie bukan boleh duga-duga..tak tahu la..perasaan saya sendiri ke atau memang betul..kekadang saya rasa setiap benda yang dia cakap..benda yang dia tanya..mesti ada maksud lain..bukan sekadar soalan biasa..

saya jawab mudah.. 'org mahu kekal pada waktu ini'

selain dari zaman budak-budak..zaman sekolah..zaman belajar..kenapa saya tetap pilih waktu ini..


waktu ini..kala ini..saya rasa cukup semuanya..alhamdulillah..saya ada keluarga yang menyayangi saya, ada si dia yang saya tahu insyaAllah akan sentiasa menyokong saya..ada kawan-kawan yang tak pernah tinggalkan saya..dan sudah bekerja ; alhamdulillah..saya gembira kala ini..walaupun bukan sentiasa..masalah tetap datang..bila datang, saya rasa lemah sangat..tapi mujur mereka sentiasa ada..pada mereka, saya mengadu.pada  mereka saya luahkan keluh kesah..mujur mereka memahami..untuk mereka dan juga kamu, terima kasih  !!


:)

day ten : 10 final words

salam semua;

hoyeah !!macam tak percaya pulak kan..da sampai penghujung da..buat pertama kalinya, saya berjaya menyelesaikan sesuatu yang saya sendiri gatal nak mula..hehehe..memandangkan yang ini pun post terakhir.so, lewat-lewat sikit la ek kita post..baru la org tertunggu-tunggu..hahaha..masalahnya sekarang..ada ke..??

okay..untuk yang terakhir nie ;

10 kata-kata terakhir sebelum menamatkan riwayat challenge ini !!

  • hoyeah !!..saya berjaya menyelesaikan komitmen..hohoho..ciri-ciri komited pada diri mula terserlah..
  • excited !!
  • saya akan jadi lagi rajin ; pasnie nak try wat 30 days pulak..hohoho..besar cita-cita dia..yang 10 hari nie pun sesak nafas nak buat..nak buat 30 pulak..tapi takpe..azam kena besar..
  • saya minta jangan muak ye ; saya tahu saya banyak bercerita pasal #encikchentahati dalam mostly entry challenge nie..i'm just being honest..itu yg saya rasa.. dan itu yang saya mahu dia tahu..
  • saya lapar !! ; apa kes..tadi baru melantak..nie dah lapar balik ek..??dasar tangki besar..
  • saya rindu mak ; iye..saya akan balik this weekend..insyaAllah..tak sabar nak panggil mummy !!
  • saya akan kerinduan sama dia ; adeh..camne nie..??macam tak biasa la..bila da sentiasa terbiasa dengan dia..tiba-tiba dia tak de pulak..tiba-tiba xde dengar dia ajak kuar makan lak..camne nie..?? (gedik sangat kut..2 hari je pun !! )
  • saya sayang kamu semua sangat sampai mati  ; i meant it !!..can't imagine macam mana hidup tanpa mereka nanti..
  • syima, kuat sikit la ; iye syima..awk kena kuat..untuk bahagia dan berjaya..tak semua datang bergolek ke awak..
  • oh mama..saya mahu kawin ; hahaha..tutup mulut..tak mo jawab..
  • okay..sekarang sy da blur..

review yang lepas ;

  1. day one : 10 things about me
  2. day two : 10 things i love
  3. day three : 10 things i hate
  4. day four : 10 things i want to say to one person
  5. day five : 10 wishes
  6. day six : 10 things i can't live without
  7. day seven : 10 important people
  8. day eight : 10 favourite songs
  9. day nine : 10 ways to win my heart

friday quote : a word from Bob Marley

salam jumaat semua ;
baca dari blog ini..terus terjatuh cinta pada quote nie..it's inspired me a lot..really !!


You may not be his first, his last, or his only. He loved before he may love again. But if he loves you now, what else matters? He's not perfect - you aren't either, and the two of you may never be perfect together but if he can make you laugh, cause you to think twice, and admit to being human and making mistakes, hold onto him and give him the most you can. He may not be thinking about you every second of the day, but he will give you a part of him that he knows you can break - his heart. So don't hurt him, don't change him, don't analyze and don't expect more than he can give. Smile when he makes you happy, let him know when he makes you mad, and miss him when he's not there.

 - Bob Marley

day nine : 10 ways to win my heart

salam semua ;

baca jap kat atas..da sampai hari ke sembilan da..huhuhu..excited okay..tak sabar nak habiskan challenge nie..pas setel yang nie..tinggal satu hari lagi..yeah !!..alhamdulillah..selepas itu, selesai dengan bergayanya..

okay..untuk seterusnya..10 cara untuk memenangi hati saya..eh jap..apa ingat hati saya ni trofi ke..??main nak kejar-kejar ,rampas-rampas, pas-pas..??hati saya ada satu je tau..fizikalnya dalam badan saya la..secara metaforanya, sudah cukup ruang kala ini..belum pikir mahu bukak yang lain lagi..tapi, mana tahu nanti kan..??hehehe..so sini, meh saya kongsi ngan anda semua ek..

  • lirik, lagu - yang ini memang paling senang..sesetengah orang mungkin tak kisah..tapi bukan bagi saya..tiap kali orang kasi lagu kt saya..suh saya dengar..saya akn cuba cari maksud lagu tu..for me, mungkin ada maksud lain yang dia nak sampaikan sebalik lagu tue..rather than dia luahkan sendri..
  • straight to my eyes- pergh yang nie memang den lemah..lagi-lagi bila org tue wat pulak 'puppy eyes'..konfom cepat cair saya..that's why kekadang bila bercakap ngan dia, mata saya mesti akan pandang tempat lain..mesti saya kalah nanti..
  • sentiasa dengan saya - ye..saya mengaku memang saya sentiasa mahukan perhatian..saya nak dia sentiasa ada depan mata saya..saya nak tengok dia, apa dia buat..saya nak sentiasa di samping dia..harap-harapnya tak merimaskan dia..
  • make me laugh - saya mahu rasa macam tue sentiasa..supaya saya boleh lupakan segala tekanan saya, segala rungsing saya..the best time is the time where i should be next to you..
  • laugh ~
  • honestly and tell me everything - tak..bukan maksud nak mengongkong..jauh sekali nak mengawal hidup kamu..cuma saya perlukan ini untuk buang segala syakwasangka yang kadang-kadang lebih merajai diri..
  • ingat semua janji kamu - bukan mahu mengungkit, cuma sekali kamu cakap..insyaAllah sampai mati saya pegang apa kamu cakap..sampai mati saya tunggu kamu tunaikan janji kamu..saya tak kan desak..let time decide it..
  • care for little thing - org macam nie mesti dia teliti..memang boleh buat saya jatuh sayang..dia ingat benda yang saya sendiri tak ingat pasal diri saya..dia ingat benda yang saya sendiri tak ingat pernah cakap atau buat..
  • kejujuran, kesetiaan - siapa yang tak nak benda nie kan..tak kisah lah dalam perhubungan yang macam mana pun.
  • tell them who i am - jangan lindungkan saya..terangkan pada mereka siapa saya di hati kamu..saya ada hati, ada perasaan dan juga ada maruah serta ego..
  • be natural - paling penting..just be yourself..kamu tak perlu ubah apa-apa..saya cinta, saya sayang pada diri kamu yang sekarang..bukan pada seseorang yang lain..saya tak perlukan rujukan untuk bandingkan kamu dengan yang lain..
okay, fine..saya ngaku..memang jelas hampir semua yang kat atas banyak yang #encikchentahati da buat..itu yang buat hati tambah-tambah jatuh tue..siapa pesalahnya..ya..dia..tapi takpe..saya rela..hehehe..


yang lepas sudah baca..??meh tengok sekali ;

  1. day one : 10 things about me
  2. day two : 10 things i love
  3. day three : 10 things i hate
  4. day four : 10 things i want to say to one person
  5. day five : 10 wishes
  6. day six : 10 items i can't live without
  7. day seven : 10 important people
  8. day eight : 10 favourite songs


terima kasih sudi datang dan singgah baca ye !!

wordless wednesday : tied the knot

wednesday everyone ;

am I ready..??

day eight : 10 of my favourite songs

salam semua ;

sebelum itu..awal-awal minta maaf ye..saya dah skip satu hari dari challenge nie..waktu-waktu ini, saya betul-betul dilamda kesibukan..nak buat scheduled post pun tak sempat..jadi mana yang sempat buat, saya dah lepaskan minggu lepas..sebab tue cantik je saya update tiap-tiap hari..baik lah..tak mau membebel panjang-panjang da..sambung untuk seterusnya..

tajuk kali ini nampak mudah..tapi sebenarnya susah..dalam banyak-banyak lagi..dia cuma kasi saya senaraikan sepuluh je..huhuhu..jenuh tu..nak pilih yang terbaik je nie..jap..jap..nak pikir dalam-dalam jap..

k..dapat da..
  • only one - yellow card : yang nie rasanya mmg all-tim-favourite..lama camne pun lagu ini, dengar  banyak kali camne pun..memang konfom tak kan bosan..dah jatuh cinta sangat la.. !!
yellow card ~

  • lips of angel - hinder : yang ini baru saya jatuh cinta tahun lepas..dengar lama da..tapi baru-baru ini je, bila terdengar..mesti teringat kisah kami..
  • ku ingin kamu - romance : salah satu lagu dari seberang yang saya suka..lirik dia serius sangat best..tersentuh sangat..lagi-lagi pada saya yang berjiwa dan berhati rapuh nie..huhuhu..
  • marry me - bruno mars : saya kan sudah jatuh cinta pada dia..haruslah lagu dia dalam senarai ini..sebagai bukti cinta saya pada dia..  :)
  • talking to the moon - bruno mars : nie lagu saya dengar bila saya kerinduan sama #encikchentahati.
bruno mars ~

kalau nak dengar lagu-lagu yang saya list kan tue..click saja pada tajuk lagu tue..sumenya saya dah buh backlink..


yang lepas, jom baca sekali meh ;
  1. day one : 10 things about me
  2. day two : 10 things I love
  3. day three : 10 things I hate
  4. day four : 10 things I want to say to one person
  5. day five : 10 wishes
  6. day six : 10 items i can't live without
  7. day seven : 10 important people

terima kasih sudi datang dan singgah baca ye !!

day seven : 10 important people

selamat hari isnin semua ;

sebelum tue..saya minta maaf ye hilang kejap dalam masa 2 hari nie..okeh..setelah dengan bergayanya berjaya menyelesaikan 6 misi..kini selangkah lagi ke cabaran hari ketujuh pulak..huhuhu..seronok jugak ek wat benda nie..sekurang-kurangnya tak de la lompang-lompang dalam entri update saya kan..harus bersemangat..jangan mudah give up !!..
next challenge ; 10 manusia paling penting dalam hidup saya..kena pikir dalam-dalam nie..kena susun ikut hierarki nie..hehehe..tak dela..

mereka adalah (eceh..da macam malam anugerah pulak ha ) :

  • abah ; keluarga mestilah diutamakan..dialah ketua keluarga kami..apa-apa pun mesti rujuk pada abah..kalau nak tahu, masa kecik-kecik dulu..saya nie manja tau dengan abah..kalau nak pape, minta kat abah mesti dapat..pernah dulu, nak tunjuk betapa manja dan gediknya saya nie..nak mandi pagi pun, minta abah teman tunggu depan pintu..kalau abah tak bangun, menangis tendang-tendang pintu..campak-campak gayung bagi bising..gedik kan saya.. 
  • mummy ; hehehe..gedik lagi..panggil mak je sebenarnya pun..cuma bila sampai tahap nak bermanja, nak mengedik saja akan panggil mummy..barulah kegedikan itu terserlah kan..hmmm..mak je pun ada satu nama khas untuk saya..nak tahu tak apa..??saya bocorkan kat sini ek 'noi'..manja bukan..??
  • abah + mummy ~
  • ika ; adik yang pertama..muda setahun dari saya..hohoho..dia garang ooo..silap-silap saya balik nangis bila dia sound saya..yela, saya nie kan lembut hati, cepat cair, sentitip lagi..mana boleh kena marah-marah..mana boleh lain macam sikit layan..nanti mesti terus sentap..tapi di sebalik kegarangan dia tue..dia juga merupakan sumber kewangan yang sangat bagus...
  • amir ; the only adik lelaki dalam adik beradik saya..kekadang memang dia nie macam tak de perasaan..muka selenga je..tapi bila sampai tahap kasih sayang dia sampai..boleh terharu ooo..saya dah pernah nampak..so..memang tak leh nak doubt la..tapi lagi satu..dia nie mat romeo ooo..
  • nisya ; budak paling manja..sekarang tengah bergelut dengan exam nun di raub..pendiam dan malu-malu itik..hahaha..jarang membangkang dan bertambah seronok saya membuli dia..saya suka lepuk dia, cubit dia tak tentu pasal..paling best, dia tak marah pun..cuma dia akan cakap 'Along !!sakit la'..hahaha..setakat gertak camtue ada aku kisah..??tapi bila dia merajuk, jenuh oo nak pujuk..terpaksa jadi cam gedik bila nak pujuk dia..
  • dolu-dolu ~
  • arwah atuk ; saya membesar depan dia..rumah yang saya duk sekarang pun rumah arwah atuk..bila ingat-ingat balik, memang cukup sedih..saat terakhir arwah atuk, saya takde kat sisi dia..saya jauh di kelantan..sampai-sampai pun cuma sempat untuk tahlil je..syima rasa syima banyak wat salah ngan arwah atuk..banyak bangjkang apa atuk cakap..tapi syima tak sempat nak minta maaf untuk semua salah itu..cuma boleh harap moga arwah atuk ditempatkan bersama golongan-golongan mereka yang beriman, amin..
  • nenek ; hampir 24 tahun syima membesar depan nenek..nenek yang masakkan untuk syima, suap lagi untuk syima..setiap doa-doa nenek, teguran nenek dulu itu la yang mendewasakan syima sekarang..alhamdulillah.
  • selanjutnya, haruslah #encikchentahati, alhamdullilah..hampir 6 bulan bersama kamu, 9 bulan mengenali kamu..hati saya makin yakin..ye saya tahu..saya banyak buat salah pada kamu, banyak kali langgar janji kamu..tak dinafikan..kekadang syakwasangka lebih merajai hati..saya minta maaf..kamu bagi bahagia yang tertanggung..banyak sangat..cuma saya harap, kamu mampu bertahan dengan saya..terus yakin kan saya dan moga kamu lah orangnya..insyaAllah..
  • full heart on him ~
  • Perdana Menteri Malaysia ; ooo..penting dia nie..sebabkan pemimpin-pemimpin ni lah, negara kita alhamdulillah kekal aman sejahtera..ce ko bayangkan kalau tetiba struktur pentadbiran kita problem, pastu datang pulak musuh dari luar serang negara kita..kembali macam dulu la nampaknya..teruk kan mereka dulu sewaktu zaman-zaman sebelum merdeka..saya memang tak sempat merasai zaman itu..tapi berdasarkan dari penceritaan, saya tahu perit..jadi..marilah kita sama-sama menjaga keamanan negara kita (ceh..patriotik tetiba pulak)
  • Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam ; hehehe..short answer..kalau tak da dia..tak mungkin saya di position sekarang..  :)


meh ikut tinjau yang lepas punya nak..??

  1. day one : 10 things about me
  2. day two : 10 things I love
  3. day three : 10 things I hate
  4. day four : 10 things I want to say to one person
  5. day five : 10 wishes
  6. day six : 10 things i can't live without


terima kasih sudi singgah dan baca ye !!

cinta kita

salam semua ;

just nak sharing satu lagu dengan anda semua..dapat ni bila one of my friend kasi lagu nie pada girlfriend dia thorugh FB..huhuhuhu...how sweet....euuwww...



cinta kita

Inilah aku apa adanya
Yang ingin membuatmu bahagia
Maafkan bila ku tak sempurna
Sesempurna cintaku padamu

Ini cintaku apa adanya
Yang ingin selalu di sampingmu
Ku tahu semua tiada yg sempurna
Di bawah kolong langit ini

Jalan kita masih panjang
Ku ingin kau selalu disini

Biar cinta kita tumbuh harum mewangi
Dan dunia menjadi saksinya
Untuk apa kita membuang-buang waktu
Dengan kata kata perpisahan

Demi cinta kita aku akan menjaga
Cinta kita yg telah kita bina
Walau hari terus berganti hari lagi
Cinta kita abadi selamanya

Jalan kita masih panjang
Ku ingin kau selalu disini

Biar cinta kita tumbuh harum mewangi
Dan dunia menjadi saksinya
Untuk apa kita membuang-buang waktu
Dengan kata kata perpisahan

Demi cinta kita aku akan menjaga
Cinta kita yg telah kita bina
Walau hari terus berganti hari lagi
Cinta kita abadi selamanya

by Shireen Sungkar ft Teuku Wisnu

mak, untuk kamu ini !!

selamat hujung minggu semua ;

dan tak lupa juga..selamat hari ibu..iye..hari ini 8 mei..merupakan hari ibu sedunia..if i'm not mistaken, hari ibu nie memang tak de spesifik tarikh..pada hari ahad minggu kedua bulan may, dianggap hari ibu..tak tahu la betul ke tak..yang ini pun saya baca kebetulan sewaktu #encikchentahati tanya saya pasal tarikh hari ibu..zoop zoop..sepantas kilat menggunakan khidmat google..hehehe..

okay..kita sekarang bukan nak cerita sejarah hari ibu nie..siapa pengasas, pengerusi, setiusaha bagai..cuma kali ini mahu buat satu dedikasi khas untuk semua insan-insan yang bergelar mak, ibu, mama, ummi, mummy or what so ever caled in this world..selamat hari ibu, khas saya tujukan pada mereka-mereka yang memakai title di atas, yang baru ke, yang lama ke, yang bakal ke..semua terlibat sekali..tapi ucapan paling terutama haruslah untuk mummy ku tercintadan juga nenda tersayang..
mummy dan nenda tercinta ~

bila duduk diam-diam, ingat kisah-kisah lama..mesti air mata ini mengalir..terlalu banyak sangat jasa mak..waktu sekolah dulu sampailah sekarang..mak kejutkan syima bangun, gosokkan baju syima, masakkan untuk syima, siap suapkan ke mulut lagi, buatkan bekal untuk syima dan macam-macam la..terlalu banyak..dari mak kerja sampai la sekarang mak da bersara..sampai syima terlalu manja langsung tak tahu buat kerja rumah..iye..saya mengaku..memang saya tak tahu..masih terlalu bergantung pada mak..setiap masa masih mahukan mak dan masih rujuk pada mak..
mummy dan saya ~

bila saya sedih, susah hati..memang terus kepada mak saya ngadu..mak tak marah, tak melenting..tapi lebih kepada membelai dan memujuk..bila saya duk termenung, rungsing sorang-sorang..mak ikut sama terasa..mak akan cepat-cepat datang ke saya tanya kenapa..bila saya dapat sesuatu kejayaan, mak orang pertama yang akan menangis kesyukuran..dia yang terlebih dahulu akan sujud kesyukuran..bila saya jatuh demam, tak perlu mahal-mahal gi klinik claimed ubat..cukup dengan healing hand dari mak..mak buh kain basah atas kepala..usap sikit-sikit umbun kepala saya..insyaAllah..tak lama lepas tue, mesti kebah demam tue..tengok..power tak power kuasa seorang ibu kan..

sebenarnya terlalu banyak..tak termampu nak list satu persatu di sini..kalau bukan kerana kasih sayang beliau, belum tentu saya jadi seperti diri saya sekarang..mungkin jauh tersimpang dari laluan ini..

mak,

syima tak punya harta setinggi gunung untuk memewahkan mak..syima tak punya kudrat sekuat Badang untuk melindungi mak..tapi syima punya satu azam dan cita-cita..cita-cita untuk membahagiakan mak..menyenangkan hati mak..dan juga mengembirakan seluruh kehidupan mak..berjuta-juta ucapan terima kasih syima ucapkan pada mak untuk semua budi dan jasa mak..syima tahu sampai bila-bila pun, belum tentu semua itu terbalas..cuma Allah saja yang dapat membalasnya..syima sayang mak sangat-sangat..dan juga selamat hari ibu !!

anda baik hati bukan :)

yang ni pun best !!