i'm not so lucky today

salam semua..selamat malam..

current mood : exhausted !!..penat..

huhuhu..perlukah di mention di atas status sekarang..merepek..tapi cuma mahu mengambarkan rasa hati sekarang..apa kes..kata penat..tapi baik hati pulak kau nak update blog nie malam-malam buta nie kan..jawapan nya..harus update sekarang..tangguh sampai esok..da tukar mood..konform tak kuar punya entri nie..

hari ini boleh kata bukan la hari bertuah untuk saya..tapi tak boleh juga nak melabelkan sebagai hari yang paling teruk..kita tak tahu apa jadi in future kan..tapi hari ini memang macam tak de luck la dalam semua benda..kita rungkai satu-satu ek ;
  • pagi-pagi da haru..kete iswara merah accident..kami semua tak de pape..alhamdulillah..kete tue je yang kena..actually..kitorang sendiri bila masa jadi benda nie..pagi tadi waktu kelam kabut nak gi kerja..amir amik kete nie dari luar..dia sampai-sampai tunjuk da kemek da bahagian bonet depan..mujur bumper tak tercabut ke apa..tapi yg pasti bonet depan tak leh bukak..
  • k..itu da wat delay da pagi tadi..tapi tak pe la..bukan saja pun..tunggu engine myvi running jap..dalam 7.15  baru kuar umah..harus cepat..ingat nak minta amir anta saya dulu ke ofis..tapi both of ika ngan amir, dua-dua tak tahu ke pusat latihan rhb kat bangi tue..adush..so nak tak nak..kena jugak la tunjuk..tak la sure sangat..ingat-ingat camtu je..tapi alhamdulillah..mujur jumpa..pas anta ika, terus pecut ke ofis..sampai kul 8.25..capai blazer, terus ke tmpt perhimpunan..adush..diorang da mula baca ikrar..ah..segan la nak masuk..patah balik ke ofis balik..abis perhimpunan, diorang cakap..sapa tak gi perhimpunan tadi..kena baca ikrar depan KP..adoyai !!..
  • melalui waktu seharian bekerja hari ini dengan lenguh pinggang yang teramat sangat..serius..sakit gila..kalau la ada standby bawak tilam/toto kat ofis..memang da lama tarik masuk bawah meja da..hahaha..lenguh !!
  • cepat sangat kut masa berjalan hari ini..rasa mcam tak sempat wat pape pun kat ofis..sedar-sedar da kul 5.30..kena cepat balik..saya balik sendiri..sudahnya tinggalkan ofis dengan kerja melambak yang pending..
  • yang last nie memang rasa sedih gila..sentap sampai ke hati betul..kuar dari ofis dengan empty wallet..da bajet-bajet da nak kuar duit kat atm machine dlm kompleks ofis nie..alih2 leh under maintenance..adoi..saba je la..terpikir nak ngadu kat dia..tapi tak jadi la..dia pun ngah sibuk td..beside, macam-macam da dia buat..tak mo susahkan dia lagi..terus tekad ke stesen erl..teringat kat stu pun ada atm machine..alih-alih tak leh gak kuarkan duit..adoi..i'm stuck there..tak leh nak ke mana-mana da..msg amir..dia blh amik..tapi tunggu sampai dia abis kelas ngan dia kena cari tempat tue dulu..dia tak tahu..k..takpela camtu..selesai da rsenya satu masalh..cuma kena tunggu amir je la..kali nie baru ngadu kat dia..dia bising-bising..nape tak gthu awal-awal..maaf sayang..tak nak susahkan awk..rasanya mcm-mcm da awk buat untuk org..alih-alih dia datang jugak..degil..tapi disebabkan kedegilan dia tue jugak la..saya dapat balik..pape pun..thanx dear !!
tengok..deret-deret perkara yang boleh kata not-so-lucky la kan..hmm..tapi macam orang cakap..semua benda yang jadi mesti ada hikmahnya kan..even macam-macam jadi semalam..still berlaku a few things yang boleh saya considered so-good la..macam ;
  • i'm able to speak in meeting..debar dalam dada nie Allah saja la yang tahu..boleh rasa kut suara tue ade vibrator..tapi gasak la..yang penting at least saya bercakap..walaupun tak sampai 5 minit..sebab tiap kali gtahu abah ada meeting..msti abah tanya..'isu apa syima cakap dalam meeting'..ha ko..apa den nak jawab..??
  • ngah tension-tension..ngah stress-stress + penat +..., tapi bila dapat sembang ngan dia..gelak ngan dia..terus terbang semua rasa tue..lapang dada rasa..alhamdulillah..u make my day..thanx a lot..
konklusinya..perlu fikir positif..seteruk-teruk camne pun hari tue..mesti akan ada benda baik yang berlaku jugak..mesti akan ade 'rescuer' yang akan menyelamatkan anda macam superman..hehehe..da..tak exhausted da..skang ngantok da..penat da..nak tido..selamat malam sayang..selamat malam semua ;)

5 bijak pandai berkata-kata:

myra anne said...

kdg2 bila bad day dtg mmg akan rasa nak ngamuk. dh la slalunye punca dr diri sndiri. nk mrh org len pon xleh..hehehe...

tp at d end of d day mst ada yg buat kte snyum blk kn? huhu

LyNn HaMzAh said...

huhuhuhu...kalau kak lynn jadi awak dah nangis dah...almaklumlah sensitif terlebih kan...tp tak per dik...segala yang terjadi ada hikmahnya...be strong okey...

kak lynn tak suka tau bila kena present atau cakap dalam meeting...lebih2 lagi kalau dgn boss...ntah apesal agaknya...nervous kut...

nuraitul said...

myra : btul-btul..yg pnting kna control..jgn trus cpt sgt nk meletup..huhuhuhu..

kak lynn : tue la kak..nk ckp nervous, mmg debak debuk dlm dada nie kak..klu blh mmg tak nak pun..tp perlu gak bckp..hrus cuba utk kurgkan nervous nie..hihihi..

farahfatihah said...

xpe la, sekurang2nya bad day to leh awak igt sampai bila2 kan...=) no worries lah sbb ianya terjadi pada semua orang..itulah kehidupan..apa2 pun sebelum keluar rumah, jgn lupa berdoa moga dilancarkan segala urusan kita....

nuraitul said...

tuela..kelam kabut pnya psl mgkin tak sedar..insyaAllah..tak lupa da pasnie..

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

anda baik hati bukan :)

yang ni pun best !!