3 syawal 1432

salam ;


seterusnya..kita cerita pasal syawal ke 3 pulak..huhuhu..saya tahu..hari ni dah nak masuk syawal ke 6 da..tapi ok la tue..bukan syawal ke 16 pun kan..macam biasa..tak berniat pun nak cerita panjang-panjang..motif utama..lebih kepada penayangan gambar saja..hehehe

tapi tak kan nak tepek gambar semata kan..mesti ada sedikit sinopsis kan..jangan risau..tak berniat pun nak cerita panjang..nanti kang panjang berjela pulak jadinya..gambar pun dah besar gaban kan..kang kalau saya merapu panjang..jenuh pulak entri nie nak loading kat laptop / pc kalian..

raya pertama di rumah..raya kedua di negeri sembilan..raya ketiga..masa untuk berjalan-jalan di area kuala lumpur pulak..dibilang-bilang..hampir 7 rumah kami redah hari itu..dari sri gombak-ampang-klang-sungai way dan destinasi terakhir taman melati..huih..kalau tak jalan beraya sampai kul 12, mmg bukan Mat Lebai la..hahaha..suka hati ko ngutuk abah sendiri
# camwhore depan cermin

# sampai di tmn melati

 
# two gorgeous
itu lah org cakap..kalau nak datang beraya, kena roger-roger dulu tuan rumah..jangan main ambush je..kang tak pasal-pasal diri sendiri dapat surprise pulak..hahaha..sudahnya..kami sampai ke umah mak sedara kat taman melati, pintu bergril..tunda lewat sikit baru kami ke sana balik..kemudian terus shoot ke Ampang, untuk next destination..

di Ampang..umah Nek Su, Mak Ngah dan kemudian Nenek Suri..
# eh abah..teringin da ke..hehehehe

# ooppss..pipi terlebih naik pulak..
selesai ke Ampang..terus ke Klang pula..umak Pak Sedara yang datang awal beraya ke rumah saya masa 1 Syawal tempohari..
# di rumah Pak Su

# tekun mereka makan
selesai di Klang..terus ke rumah Mak Ngah di Sungai Way..kakak abah..
# di rumah Mak Ngah
kenyang perut dengan mee hun tomyam malam tue..berkonvoi kami 3 kereta ke Taman Melati pula..ke rumah yang datang berkunci awal siang tadi..
# rumah Mak Tam
# menu istimewa malam itu - nasi lemak
hampir 12 lebih, baru kami bergerak balik ke rumah..mujur memang dah dekat sangat jarak rumah Mak Tam tue dengan rumah kami..kurang 15 minit, dah sampai rumah..weee...

balik tue..alhamdulillah..perut memang sangat kenyang..cepat-cepat bukak lens..basuh muka dan kemudian..dooomm...krrroohhh  krrrooohhh..


terima kasih sudi singgah dan baca ;

4 bijak pandai berkata-kata:

Nzyrahun said...

bestnya jalan jalan,aku duduk rumah je kot sobs sobs

nuraitul said...

da kata raya..raya la sakan-sakan..hehehe

aTy _faRed~ said...

waaahhh..bebetul beraye..!!! besh nyer... saye raye ke-3 duduk umah..orang datang tak renti2..penat..!! huhu

nuraitul said...

takpe la tue kak..org rmai dtg umah kte, murah rezeki la tue..insyaAllah.. :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

anda baik hati bukan :)

yang ni pun best !!