rojak uniten

salam ;

hai semua..kali ini, saya sajikan dengan entri pasal makanan pulak ek..huhuhu..di waktu tengah-tengah hari ini, konfom masing-masing perut sudah mula berbunyi kan mintak di isi..oopppss..kontrol sikit..jangan sampai orang lain dengar tau..

tak tahu nape..sejak 2-3 menjak nie cam craving gila nak rojak ini..terbayang-bayang..terngigau keranggupan cucur rojak nie..lagi dengan kuah dia..ffuuhhh..betul-betul teringin la..pastu mengada..bukan tempat lain tak de jual..tapi macam termimpi-mimpi nak makan rojak kat area Uniten tue..nak ajak #encikchentahati pergi..macam susah..dia sibuk waktu itu..nak melepaskan hajat sementara, bedal dulu rojak yang ada jual kat dalam kompleks ofis ni..huhuhu..walaupun tak sesedap yang diidam..tapi dari tak dapat kan..??

23hb Oktober yang lepas, dragon boat yang #encikchentahati join da habis..hhhoooyeeeehhh !!!..suka la..tapi macam masih segan nak gitahu hasrat hati..tapi, rupa-rupanya dia ingat la..dia ingat saya teringin nak makan rojak tu..huahuahuahua..mekasih sayang !!

kedai dia simple je..tepi jalan je pun..orang yang duk area Kajang, Bangi, Serdang, Putrajaya konfom tahu tempat nie..sebut je rojak Uniten..memang masing-masing tahu kesedapan dia dan meja yang always full booked..huhuhu..ini kali kedua #encikchentahati sudi bawa saya ke sini..kali pertama, masa habis exam PTD last July hari tue..kami sampai lewat..cuma dapat 1 pinggan je..berkongsi kami berdua rojak tue..mujur dia tak kisah..tq again sayang !!

# the location, credit to belog ini

# the stall, credit to belog sini

# rojak uniten

# cendok special

# dia menghayati

pppeeerrrgghh...memang puas hati la dapat..rojak, pekena lagi dengan cendol..lagi-lagi dalam cuaca panas ni..memang ngam la..huhuhu..lepas hajat masing-masing...errrr...tapi lebih kepada hajat tuan punya belog sebenarnya..dapat sorang sepinggan..mujur dia  baik hati tolong bawak..hehehe..terima kasih sangat-sangat sayang..lain kali jangan segan bawak saya lagi ye..so, untuk readers yang lain..mana yang kaki rojak tue..leh la try..konfom tak menyesal punya..betul  ooooo..

k.jumpa di entri akan datang...babai..

terima kasih sudi singgah dan baca ;

4 bijak pandai berkata-kata:

oya said...

sodap tuuu

nuraitul said...

tau takpe..sedap sangat :)

aNaYaNa said...

alamak..cendol tuh suka tapi rojak tak berapa..heee

nuraitul said...

oh ye..??tp cendul dia mmg puas hati la..try la..

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

anda baik hati bukan :)

yang ni pun best !!