weekend with her

salam ;

selamat memulakan hari bekerja ye kalian semua..jangan lemau-lemau..jangan malas-malas..mentang-mentang dapat satu hari extra cuti, terus jadi malas ye..haip haip haip..tak baik gitu tau..masing-masing mesti buat satu berazam baru tau..hijrah untuk jadi yang lebih baik lagi..

time orang lain syiok menikmati cuti di hujung minggu di kala cuti umum, saya gagahkan diri ke ofis menyetelkan kerja..huhuhu..syahdu kan..tapi itulah hakikatnya..ggrrrr..tak pasal-pasal kena masuk ofis di hari ahad..tapi credit tu jangan diri sendiri sedut je tau syima, ada orang lain jugak yang bekerja haritue..ada jugak orang lain yang datang bersama awak menyiapkan kerja aritue..sebab, kalau awak sorang je yang wat..konfom tak jadi kerja tue..see, manusia saling memerlukan kan..??

plan asal, patutnya ke ofis hari sabtu..tapi disebabkan diri sendiri terlajak bangun, pastu maklumat pun macam tak cukup je..so, rasa macam tak berbaloi je kan travel dari gombak ke putrajaya..decide untuk datang hari ahad..kerja tu patutnya mudah sahaja dan tidak memerlukan masa yang lama pun, jadi terus saja on plan untuk menghabiskan duit bersama Ika..tapi nasib tak berapa baik hari tue, plan kami terdelay sampai la pukul 5.30..huih..risau la dia tarik muka..dia tue da la garang..susah nak pujuk oooo..

jenuh memikir camne cara nak bagi dia ok balik..nak ajak jalan jauh-jauh, hari dah makin lewat..jalan pun tak tahu, sesat larat plak nanti..memikir punya memikir, cuba la nasib untuk suap dengan ajak tgk wayang..cerita pulak bukan boleh sebarang, dia nie banyak cerewet tau..selection movie haritue, dia cuma mahu 'In Time' takpun 'Immortal'..dengan sepantas kilat, terus masuk GSC ngan TGV..belek punya belek, tengok punya tengok..semua tak de..cite zaman kuno gamaknya cite nie..berdoa untuk last place..Jusco Cheras Selatan..doa punya doa..hembus punya hembus..mujurla ada jugak...fffuuuhhh..lega sei..tu pun satu tayangan je..6.15 pm..jam kat ofis aritue da pukul 5.30 pm..gggrrrr..bergegas la drive ke sne..da la saya yang kena drive, hujan lak tue..memang betul2 tawakal la ke sana..

sampai ke Jusco, terus cari parking..the terus cari TGV..jam dah pukul 6.20pm..mujur orang tak ramai..cepat-cepat beli tiket, seat available cuma 2 line depan saje..belasah aje..dari tak dapat langsung kan..pas steel, terus masuk...ffffuuuhhh sekali lagi..mujur sempat dan movie belum stat..tapi nak tahu satu rahsia..#encikchentahati tak tahu lagi ni..ondaway nak turun ke seat, nyaris 2 kali nak terjatuh kat tangga ooo..malu siot..mujur boleh kontrol..popcorn skit je terjatuh..kalau jatuh terjelepok, memang konfom kuar panggung terus la..huhuhuhu

# ticket

# movie
mujur la saya datang tengok movie ni dengan Ika..kalau tak, memang kesudah la saya tak tengok movie nie..not my genre..tapi bila layan dalam panggung, ok gak..tapi cerita betul 18 la ooo...ada sesi potong lidah, cakar-cakar muka..cucuk-cucuk mata...ooowwwhhh..kejam nya..dah tahu scene tue nak sampai, memang pejam mata la saya..Ika ika..mujur time tue dalam sesi memujuk ko, kalau tak, tak pasal-pasal kena maki free..

sesi seterusnya untuk memujuk si adik manis nie la dengan belanja makan la..memang kenal sangat dia nie, ngedeng-ngedeng sikit, konfom lepas punya la..huhuhu..macam biasa sangat untuk makan fastfood..tekak gatal nak try benda lain..mahu cuba Teppanyaki..tapi, orang dalam tue ramai beno lak..langsung takde tanda-tanda yang diorang nak bangun..sudahnya, ke foodcourt saja pilihan kami..

kat sini pun, masing-masing tekak pun macam masih mengada-ngada..nak cuba lagi benda baru..sudahnya, kami ke gerai mee..saya amik wantan mee, Ika try menu ape kebenda ntah..pelik nama dia, yang ingat cuma ada word 'Spicy' 'Mee'..dan hasil dari ujian kami tue..serius, betul-betul mengecewakan oooo..ntah pape ntah la rasa dia..konfom, sumpah..tak ke kedai tue lagi oooo..menyesal !!!

# paksa diri

# wantan mee bsama 3 ketul wantan tepung..ggrrr
paksa diri untuk makan..membazir oooo tinggalkan camtue je..sudahnya, saya dan Ika habiskan yang saya punya je..Ika punya mee tue memang can not go sungguh..perut pun macam kenyang tak kenyang, terus belah camtu je..tapau skit JCo untuk orang rumah dan tengok jam, kul 9.30..awal lagi nie..leh jalan-jalan lagi..ahakz, awal lagi eh syima..??

tak pela..saya dengan adik saya pun..kasi chance la sikit kan..orang rumah pun tak bising lagi..hehehe..jalan ke kedai-kedai kat situ..tengok outlets bwh Padini, macam ramai gila orang..owh..diorang ade buat sale kaw2 punya untuk 3 hari..haruslah masuk, walaupun tahu probability untuk dapat apa yang saya nak sangat lah tipis kan..tapi tak salah pun cuba..geledah punya geledah, jumpa pun..ttaaaaraaa..long sleves dan it's 70% off sales..woooohooo..harus lah nak..tapi ada 2 color..blur nak amik yang mana..adei, time nie la rasa macam perlu sangat #encikchentahati untuk tolong saya..camne ek..dia pulak jauh..hmmm..terus curi-curi snap pic dan MMS ke dia.berdoa banyak-banyak moga dia cepat reply..kalau tak, saya amik dua-dua nie..hehehe..dan dia cakap 'Purple la'..wweeeehhhuuu..tenkiu sayang !!

# confius
saya dah pegang plastic SEED da..Ika berlegar-legar lagi dalam tue..dapat rasa, macam susah nak jumpa apa dia nak..suddenly dia panggil..tanya ok tak kalau dia pakai jacket tue..for me, memang ok la..tapi kalau untuk berjalan-jalan, macam kureng la..iye la kan..negara kita kan panas lembap, tak kan la tenghari2 nak pakai jaket kut..tapi, untuk amik hati dia..saya cakap ok saje..dan suh dia amik..dia tak puas hati, dan tak pasal-pasal kena jadi model dia..

# smart, mcm #encikchentahati cakap
dah comel da saya pakai..tetap gak dia tak puas hati..daaa...senang..awak sendiri la jadi model eekk..

# haaa...kan ok tuee
hehehe..akhirnya berjaya juga pancing dia untuk amik jaket nie..alorh..bukan mahal pun..sama macam saya punya baju tadi 70% off sales kan..sambar je la..huhuhuhu..

jalan punya jalan, baru perasan jam da nak dekat kul 11..apa lagi..cepat-cepat la perabat nak balik..oooo..da la jauh lagi perjalanan kami..dan saya lak tue kena drive..huhuhuhu.sabo je la..takpe2..masih lagi sesi memujuk si adik nie kan..dengan keadaan hujan, slow-slow drive..muju sampai jugak dengan selamat..sudahnya, dalam 11.15 sampai..dan sampai je ke rumah, masing-masing terus flat..huhuhuhu

terima kasih sudi singgah dan baca ;

2 bijak pandai berkata-kata:

SyedGraphiX said...

hahaha. citer immortals mmg best! :))

nuraitul said...

yup..blh layan la..huhuhu..dan juga ngeri..hehehe

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

anda baik hati bukan :)

yang ni pun best !!