sepetang di bilik ais

salam semua ;

pernah dengar nama tempat 'Ice Room'..rasanya majoriti pernah pergi kan..taip je ice room kat google..rsenye berlambak-lambak blogger review pasal this place..saya tahu tempat nie dari one of my colleague..dia heboh  aiskrim tempat nie meman paing heaven la..memang rugi betul kalau tak try..adei..dahla diri nie memang hantu aiskrim..membuak-buak nafsu teringin nak pergi..

terima kasih pada cinta hati..tercapai jugak niat nak pergi..dia cuma tahu lokasi di Nilai..tapi rasa kalau pergi ke Nilai macam jauh sangat pulak..padahal area Bangi ada..so decide nak pergi yang kat Bangi even tak tahu jalan..takpe..malaysian kan budiman..kita sesat kita tanya la kan..

jalan punya jalan..pandang kiri pandang kanan..akhirnya nampak bangunan bercat hijau ini..baca betul-betul..hoyeah!! sampai da..   :)
front view ~

the menu ~

muka budak ini happy sebab niat tercapai..terima kasih sayang !!
since memang lunch langsung belum sentuh..dalam perut nie membuak-buak dah minta diisi..jadi, tujuan kami ke situ bukan saja untuk makan aiskrim..tapi juga merasa makanan lain.

Chicken Bologness Spaghetti dan Red Tea with Broen Sugar Milk Ice ~

Black Pepper Chicken Chop dan Fresh Milk Pearl Sago Ice ~

bersiap sedia mahu makan..lihat muka excited dia ~
seterusnya..tarikan utama tempat ini..mesti cuba..tapi dalam hati ada sedikit kuciwa..takde chocolate ice cream..hohohoho..my favourite tue..tapi takpela..kita cuba perasa lain la..

blueberry dan peanut ~

lihat muka dia menikmati aiskrim itu ~
pembuka selera sudah..dessert pun sudah..sedawa kekenyangan pun sudah ...

alhamdulillah ~

selesai semua, haruslah mengagahkan diri mengangkat perut keluar dari tempat tue..kesimpulannya, this place okay..paling istimewa haruslah aiskrim nya..tapi sudah cakap sama cinta hati..pasnie kalau datang lagi mungkin kami cuma akan kongsi je aiskrim tue..yela..nafsu tinggi beno masng-masing..bila da sampai jenuh nak ngabiskannya..kawan-kawan yang lain, mana-mana yang penghantu aiskrim..meh la datang try..pasni saya nak try "Tutti Fruiti' lak..itu cik Farhana Sedek sudah cucuk-cucuk saya suh pergi..cinta hati pun da bagi green light..hoyeah!!

3 bijak pandai berkata-kata:

Myra Anne said...

x penah try lg. one day!!! huhu.. kat kota damansara ade..dekat sikit ngan sg buloh. =)

Lynn Hamzah said...

memang kat sana x der chocolate ice cream...hubby kak lynn pun keciwa juga waktu first time gie sana...

nuraitul said...

myra :
huhuhu..tue la..dgr gak org ckp kat kota damansara tue ade..g la try..best !!

kak lynn :
tau xpe kak..frust gitu :(

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

anda baik hati bukan :)

yang ni pun best !!