Formula 1, Sepang

salam semua ;
mula-mula sekali saya mohon maaf dulu..saya tahu kebanyakan entri-entri yang saya keluarkan sejak-sejak akhir ini bukanla khabar baru bagi saya..tapi tetap gak saya nak tayang dan bebel..hehehe..macam orang cakap.. 'better late than never' kan..

awal april yang lepas, sempat jugak la merasa peluang sampai ke tempat nie..selalu nampak tempat nie bila jalan ke enstek..tapi tue la tengok dari jauh je la kan..dia bukan macam shopping mall, suka-suka hati kita je nak kuar masuk tempat tue..mahu kena kejar la kalau buat perangai sehodoh gitu..tiket untuk nie kami beli lama da..kalau tak silap..awal februari lagi..bayar through my cousin..dia yg promote psl event nie..terus nama cinta hati terpacul dalam kepala otak..ajak dia dan dia ajak adik dia..so jadi la kami berempat hari tue..

the billboard ~

tickets ~
pagi-pagi tue tunggu my cousin, wan dari semenyih ke putrajaya..sian dia..sampai tersesat-sesat dia mencari kawasan umah saya..mujur signboard-signboard di putrajaya nie banyak membantu..huhuhu..terima kasih !!

race start dalm kul 4..kami sampai sana dalam pukul 2 lebih..tuepun setelah stuck hampir sejam dlm usaha mencari parking..huhuhu,.mujur menggunakan kereta bertransmisi kan auto..kalau tak..siksa gak oo..sampai ke sana..jalan-jalan dulu di goodies booth..cuma boleh tengok je la..harga memang tak yah cakap la..sanga bersopan santun..

berangan saja ~

dia ~

captured by me..hmmm ~
menjelang pukl 4, berdedai-dedai kami ke tempat kejadian..
the entrance gate ~

berdiri menyanyikan lagu Negaraku ~

with him ~
lama gak menunggu dia start..alhamdulillah..mujur cuaca sangat sporting hari tue..manja-manja je cuaca nya..tak panas pun..   :)
pembukaan race ~

cars ~

khusyuk mereka ~
i thought the race cuma dalm 3-4 laps je..rupanye berpuluh-puluh..fuhh..jenuh gak tue menunggu dia nk habis..setiap kali kereta-kereta tue melintas..memang tak yah berbual la..langsung tak dengar..kuat kut bunyi enjin dia..mujur sampai sekarang tak de side effect dia..huhuhu..
sabar menunggu ~

early race ~

view from our seats ~

dah kata lama menunggu kan..perut nie memang tak leh di nafikan la kewujudan dia..krukkk krukk tak sudah-sudah..pergi nganwan survey makanan..adei..paling murah pun rm20..huh..memang betul-betul mencekik diorang nie..tapi nak wat camne..perut nie lagi berkuasa..beli jugak saya..

value = RM 20
menjelang dalam kul 6..race pun abis..saya sendiri tak tahu siapa menang..hahaha..tak kenal pun..bukan la minat sangat pun,.yang kenalpun cuma Michael Schumacher ngan Luis Hamilton..Michael Schumacher tue rsanya da macam bukan zaman dia da skang..Louis Hamilton tue kenal pun sebab heboh gosip dia bercinta ngan Nicole Scherzinger (erkk..betul ke ejaan dia)..lantak la..sapa yang menang pun..cuma yang saya tahu, saya dapat masa ngan cinta hati saya..itu cukup da..  :)
model lagi ~

dia dan adik dia ~
sebelum balik, singgah balik ke tempat goodies bag tue lagi..ne tahu dapat beli pape barang dengan harga murah ke..hmmm..tapi harapan..lagi melambung-lambung ada lah harga dia..huhuhu..sabar je la..kesimpulannya, saya happy sangat that day..

terima kasih pada kamu semua ye ~
see you ~

2 bijak pandai berkata-kata:

blogtilldrop said...

yeahh .. u pun peminat F1.. saya jugak ada post pasal f1

nuraitul said...

blum jd peminat sejati..bru mula nk minat..hahaha..okeh..nnti sy terjah situ ye.. :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

anda baik hati bukan :)

yang ni pun best !!