get well soon, dear ..

salam ;

hai semua..sementara tengah syok bercuti panjang ni..inilah masa untuk mengaktifkan balik suasana meriah di belog picisan ini..

sebelum ini kan ada cerita yang #encikchentahati jadi OKU separuh..hehehehe..suka suki saya je panggil buah hati sendiri OKU..owh..maaf maaf..bukan lah sampai tahap OKU pun..dia boleh je jalan macam biasa..mendayung macam biasa je pun..cuma terhincut-hincut sikit bila berjalan..sebarang aktiviti yang melibatkan tendang menendang, memang saya tak kasi..

sekarang ni pun dia tengah berehat di kampung..sama-sama cuti panjang..biarlah dia rehat kat sana..mengantikan semula semua tenaga yang hilang bila dia sentiasa tak penat untuk teman saya..terima kasih sayang..kat kampung, ada mak dia yang akan fully take care of him..ada juga abang ipar dia yang offer service urut baek punya..sampai ke tahap dia meraung-raung..wuahuahua..mesti dia sangat comel kan..

nak dijadikan cerita..pas kena servis urut tu..kaki dia dah makin pulih..bengkak pun dah makin kurang..dia bangun tido pagi (25 /01)..ngah mamai, nyaris tergelincir kat toilet..atoi sayang..nape la sampai camtue sekali..sudahnya..da sakit balik kaki dia..katanya, makin sakit..dan mula bengkak balik..

keputusannya..dia ke klinik malam semalam..kami tak saling berinteraksi waktu itu..takpela..saya biarkan dia dengan famili dia..cuma doktor bagi khidmat nasihat ringkas saja pada dia ;


jangan urut .. ada otot koyak .. rehat 2 minggu


see see sayang..doktor da bagi warning tu..kena rehat untuk tempoh 2 minggu..jadi jangan ngada-ngada, jangan nak degil-degil tak nak dengar, okeh ..?? doktor pun siap bagi bekal lagi untu si buah hati ini..

# curi dari pesbuk dia..sebab dia tak mms pun ke kita  ;(
kena makan dalam 3 biji sekali..tue pun liat..siap mak paksa lagi..teeeheee..degil betei dia ni..orang nak dia cepat baik, dia sibuk nak ikut kepala dia pula..tue pun tak tahu la dia nak dengar atau tidak doktor suh dia rehat 2 minggu tu..

tolong la rehat..makan ubat tu dan dengar cakap doktor tu ye..bukan untuk apa pun..cuma untuk awak cepat sihat juga..orang tahu awak suka sangat bersukan kan..jadi, dengar bagi cepat sembuh okeh..supaya awak boleh ikut kawan-kawan main juga aktiviti tendang menendang tu tau ..orang bukan nak mencece, membebel bukan-bukan..orang cuma risau kan awak je..okay ..??

# nak tengok awak main balik
okeh sudah..jumpa lagi yep..

terima kasih sudi singgah dan baca ;

3 bijak pandai berkata-kata:

nuruashia ♥ said...

ohooo..take care of him ye dear.. smoga korang berbahagia owez :)

Alyza Fisol said...

semoga cepat sembuh... :)

nuraitul said...

@ nuruashia : huhuhu..cuma blh take care dari jauh ja..amin..insyaAllah..tq for the pray :)

@ alysa fisol : insyaAllah kalau dia tak degil

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

anda baik hati bukan :)

yang ni pun best !!