427 days ;)

salam ;

masing-masing..ce tengok tarikh hari ini di kalendar..ape yang tertulis..??selain perkataan ' Tahun Baru Cina ', pasti nampak angka 24 di situ bukan..??yup yup yup..dan macam biasa, haruslah kalian semua akan bertemu dengan satu entri ringkas lovey dovey pada belog ini..

seperti pada 24hb pada setiap bulan yang sebelum-sebelum ini..hari ini..sudah masuk 14 bulan..kejap kejap kejap sangat..rasa macam baru minggu lepas saya masuk kerja di JPM..baru semalam saya ditegur oleh si dia..dan baru sebentar tadi, kami official..tapi dalam tempoh kejap kejap kejap tue..macam-macam da saya rasa..manis, indah, bahagia, sentap, sakit hati, kecik hati dan paling banyaknya cemburu, sudah saya rasa..

tapi dia pandai ngelat..bila dia tahu saya moody, he will do something to cheer me up..dia akan layan saya macam la saya baru sembuh sakit jantung..tapi lagi teruk, bila saya majuk..dia pujuk-pujuk tak dapat..dia balik yang majuk sentap..ggrrr..cepat betul give up la..baru nak keras sikit, dia da keras dulu..huhuhu..terus saya balik yang kena pujuk dia..sayang, awak tahu kan..mana la orang reti nak majuk lama-lama ngan awak..orang tak suka nak marah-marah awak, tak suka nak perli-perli, sindir-sindir awak..tue sume akan buat hati saya lagi sedih..cuma bila orang perangai lain sikit tue..tolongla awak paham ye..saya cuma mahu manja lebih sedikit waktu itu..mahu rasa special sangat dilayan awak time tue..tue je..tak pernah ada sedikit pun rasa untuk hilong hormat pada awak, tau !!

# bam bam bam
sila lihat pic di atas..makin bam bam bam kat pipi saya..tahu siapa punca, haruslah #encikchentahati ini..sentiasa suh saya telan, telan dan telan..bila dibezakan dengan gambar tahun lalu..haruslah sangat berbeza..dulu comel saja muka bujur, sekarang sudah macam buah pear..wuahuahua..ada ke muka bentuk buah pear..??eh tak dela..bukan salah dia..memang saya sendiri yang kuat makan..terlajak sikit waktu makan, mesti perut akan berbunyi..depan si dia pulak tue..adei, tak reti cover line betul perut ni..bagi la peluang saya jaga imej jap depan boyfriend..dia nak main lepas je..lalu dengan baik hati, mesti #encikchentahati ini akan seret saya ke kedai makan..huhuhu


sayang,

untuk sepanjang tempoh 24 tahun orang hidup..orang happy sangat dipertemukan dengan awak..walaupun, ada masa-masanya kita bertengkar..rasanya kita sama-sama mahu benda tu diselesaikan..sebab orang dan awak sama-sama rasa benda yang sama, kan..orang sayang awak, orang sayang kan hubungan kita ini..berjauhan dengan awak sekali lagi ini, betul-betul buat orang rasa sunyi..yela..sebab terlalu biasa dengan awak, bila awak tak de kat sebelah, rasa macam separuh lagi dah hilang..tak tahu la macam mana awak rasa..tapi itu lah yang orang rasa..moga angka bilangan bulan tu akan terus bertambah dan kita sama-sama kuat dan komitmen dalam hubungan ini..insyaAllah..



(post kali ini rasanya macam lebih bersahaja kan .. )

terima kasih sudi singgah dan baca ;

5 bijak pandai berkata-kata:

Ezy Chiaki said...

sweet!
=)

Myra Anne said...

happy for u both!

nuraitul said...

@ ezy chiaki : hehehe.. :)
@ myra anne : tenkiu sayang.. :)

Lynn Hamzah said...

comey...suka kak lynn tengok...hehehe...

nuraitul said...

hehehe..tq kak :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

anda baik hati bukan :)

yang ni pun best !!