i'm failed..i'm okay

assalamualaikum dan salam sejahtera..

eceh..skema gila kut pembuka kata..otak skrg memang ting tong hujung-hujung tahun nie..semua benda rasa cm blur gile..lebih banyak mendiam kut sekarang..errmm..entahla..malas nak pikir..janji saya tak kacau orang..orang tak kcu saya..lantak depa la..

semalam saya penat!!..tak la banyak sgt keje tapi saya je yang tak lekat kat ofis..huhuhu..bukan ponteng okay..sampai ke ofis semalam dah pukul 6 lebih..lagi frust bila sampai ofis dah kena tinggal..sakit hati Tuhan je tahu..tapi cuba untuk kontrol..abih..tak kan nk suh saya awat amukan perasaan di situ kut..yang diri sendiri pun pandai..keluar pejabat tak bawak henfon..da meraba-raba hilang teknologi jugak..mujur tak de pape yang penting..mencuka kuar ofis..abah pun macam memahami..tak sampai 5 minit tunggu luar nampak da keta merah putih itu..da masuk dalam kete baru tahu keadaan sebenar..hehehe..mujur tak main hentam je nak merajuk..

jap-jap..flash back..ada cerita yang tertinggal sebenarnya..sebelum kuar ofis tue..smpat bukak fb jap..nmpak status fb salah sorang kawan sy..dia habaq kat situ "...........LULUS.........."..question gak ape yg dah lulus..then tringat abah ckp yang starting 20hb da leh check..laju aje type adress SPA..(jap2..sebelum masing-masing blur..ingatkah sama entri nie..)..ble msuk ic no..nah..nie kuar jwapan dia..


cam da blh agak da keputusan nie based on cara saya menjwab aritue..ntahla..hati kosong je bila tengok keputusan nie..sedih tue ada lah..tapi tak la smpi rse sedih nak melaung-laung..huhuhu..ika pun menghadapi situasi yang sama..sian dia..baru terasa nk masuk government sector..tapi nampaknya belum rezeki dia lagi mungkin..huhuhu..takpela..slow-slow saya cakap dalam hati..usaha perlu ditingkatkan lagi..orang lain amik 5-6 kali pun belum tentu lepas..nie kan pulak bagi kami berdua..masing-masing first timer..at least ade jugak experience sitted kat exam nie..peluang masih lagi terbuka..yang penting..jangan give up..



sekarang harus fokus yang ini..masa tak sampai sebulan lagi..insyaAllah..moga semuanya lancar..amin..

7 bijak pandai berkata-kata:

LyNn HaMzAh said...

jgn sedih2 yer...moga ada rezeki lulus next time...

myra anne said...

meby kalo xde rezki yg ni, rezki terbukak luas kt tempat len. think positive k?? muuaah! huhu

niesz said...

gud luck shima..hehe..do d best..msti ley punye..

nuraitul said...

kak lynn : thanx akak..cuba utk memasrahkan diri..huhuhu

myra : thank!!..yup..perlu positif..klu x..cri bumbung tggi da nk terjun.hehehe..mmuaahh gak !! :)

niesz : thanx nisa..insyaAllah..doakan org.. :)

Nieza Ibrahim said...

yang...yang temuduga tu position pe plak???
nway...congratz....dapat 1 jer,,,jgn tamak...wakkaaaa (ayat jeles..) :p

oya said...

amin...
dah lama x minta SPA ni

nuraitul said...

nieza : huhuhu..bkn tamak kan..tue nk wat back up je..kan result exam tue valid setahun..blh paki utk apply mne2 jwatan nnti..

oya : tenkiu oya.. :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

anda baik hati bukan :)

yang ni pun best !!