disember

salam semua..

cuba untuk mencari masa dalam kesibukan di hujung bulan..fuh fuh..sekarang bila da betul betul duk di tempat nie baru la paham nape ade sesetengah org cm ngeri duk kat tmpat nie..

start je masuk bulan 12..semua orang mula panik..semua mula sibuk kejar dateline..pastue time-time tue jugak la baru nak perasan duit tak cukup..masa tak cukup..tenaga tak cukup..ya Allah..sabar je la..nak kata stress..stress la juga bila semua orang push kita untuk buat keputusan last-last minute..dah la aku nie memang slow sikit bile nak buat kputusan..byk bnda rasanya nak pikir..pastu bile da wat..da submit untuk kelulusan baru sedar ada bnda yang miss..ade yang bnda yg tak include..yang tue cmne..??


kadang-kadang rasa nak let go je sume benda..tengkuk rasa lenguh gila..padahal bila masa ntah aku mendongak..tetiba rasa cam sakit sangat..balik umah konfom tak sempat nak bersosial pun ngan famili..sampai pun dah nak area kul 10..cepat-cepat mandi..katil pun da panggil da suh rotate aktiviti harian..apa lagi..pejam mata la nampak nya..huhuhu..

sabtu baru nie terlepas wedding zaza..seriyes rasa sgt ralat..nak sangat pergi tau..tapi nampaknya tuntutan kerja lebih memanggil..ke ofis jugak aku sabtu tue..2 jm perjalanan dri gombak ke putrajaya..betul-betul dugaan..tapi takpela..janji beban kerja kurang..uish..cepat-cepatla habis bulan 12 nie..cepat-cepatla lepas 6 Januari nie..rsanya lapang sikit dada lepas tue..baru boleh pikir sikit hal-hal diri..kalau tak rasa terkejar0kejar sungguh..

Ya Allah..Kau berikan la aku kekuatan sehingga selesai segala tugasku..permudahkan lah urusan ku..bantu la ku Ya Allah..Kau bantu la aku dalam membuat sebarang keputusan supaya aku tak terlepas segala jenis hal yang penting..supaya aku tak ragu-ragu dalam membuat keputusan dan menyesal di kemudian hari..InsyaAllah..Amin Ya Rabbal Amin..

2 bijak pandai berkata-kata:

myra anne said...

bz nye cik nuraitul kte ni.. huhu.kuat kn smgt ye?? bese la cari rezeki..=)

J.M.R said...

jgn stress2..do the best:-)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

anda baik hati bukan :)

yang ni pun best !!