masalah besar betul !!

Salam kawan kawan..

hampir 3 hari saya abaikan masa untuk berblogging nie..bukan sengaja eh..ingat kan saya da gthu minggu lepas..3 hari deret saya ada bengkel..alhamdulillah..setel da semalam..lega sangat..hari ni khamis da..maksudnya..cuma tinggal 2 hari saja jejak saya di mkm nie..lepas nie kat mana ye saya..entahla..harap harap di situ..
senyumkenyit

the bengkel was okay..walaupun sebelum nie ngadap statistics almost 5 tahun..tapi bila masuk bengkel tue..banyak juga belajar benda baru..especially hal hal yang berkaitan 'Qualitative Research'..bila tengok prof tue explain macam sgt mudah tapi nape cam susah sikit ek diri nie nak absorb ilmu research..huhuhu..padahal tue la main subject my certificate..
nerd

menjelangnya tamat perkhidmatan saya kat mkm..satu masalah besar jadi..sangat sangat bengong..tak tahu la harap harap sempat recover semua file tue..ntah cmne ntah saya boleh terdelete satu file penting..tak tahu la pikir ape ntah masa delete folder tue..pagi semalam nak tgk doc tue da gagau cari mane file tue..pastu baru teringat yang diri nie dah delete folder tue..pastu yang wat lagi best..saya siap 'emptiedkan' recycle bin tue..wuahahaha..mana nak cari balik nie..kalau tak jumpa jadi sia sia tau saya telepon hampir 100 koperasi 1 malaysia before nie..sgt sadis ooo...


dari pagi semalam terus google mcm mana nak recover balik file yang da di emptiedkan dri recycle bin..jumpa a few software..mujur mostly freeware...tapi yang sadisnye tak jumpa pun file2 tue..pastu yang lagi pelik..software boleh recover data data yang 2007, 2006 tapi yang recent file tak boleh..napa ek gitu..berpeluh da badan nie rios tak boleh nak retrive balik file file tue..kalau nak tepon balik sempat ke nak siapkan dalam masa 2 hari..mau kering tekak nie..adoyai..
:nangis:

tapi tadi..pas da instal hampir 10 recovery software dalm computer nie..nampak nie..
ape yang display di sebelah kiri windows tue semuanya document2 LI saya which is mayb saya deleye dalam awal bulan 5 baru nie..kat snie da berbunga bunga da..alhamdulillah..tapi tak leh syiok awal awal lagi..those fail masih belum display since saya g kacau prosess scan tue before tamat..jadi terus rescan bali..skarng masih progress..huhuhu..harap harap leh jumpa la..tolong sangat sangat...


skarng hampir kul 10 da..saya harus gerak skrg..untuk ke hospital dan pejabat pesuruhjaya sumpah..jumpa nanti.. babai

5 bijak pandai berkata-kata:

myra anne said...

harus jerit kuat2 kalo jd kt kte..hehe...

*oo thn dpn ek..jgn lupe jmput.hhaaha

nuraitul said...

tau takpe..tapi nak jerit cmne..bukan boleh settel masalh pun..cuma harap software nie btul2 berkesan la...fuh fuh..amin..

thn depan..erm..insyaAllah.. :)

myra anne said...

amin2...bekesan tak?? huhu...

bspotgurl said...

harap harap menjadi yea

nuraitul said...

myra anne & bspotgirl :

hampeh je software tue..smpai ke sudah tak siap nye..jenuh nunggu..

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

anda baik hati bukan :)

yang ni pun best !!