celaru da nie

Salam semua..dan selamat sejahtera..

semalam pas terima tue memang berita gembira..super duper berita gembira..saya sendiri tak sangka dapat..rasa cam nak melompat..tapi nak tahu tak..reason utama epi bukan sebab perkhabaran tue..tapi bile pikir environment tue nnti..yeeha..beshnye..makin dekat da..insyaAllah..

i was told to be report on 9th august..maksudnye cuma tnggl kurang 2 minggu..tak ke gila..sempat ke..semalam celaru da..tanya sayang..tanya mak..tanya ika..tanya semua..masing masing memberikan jawapan yang berbeze..adus..cmne ek nie..slalu cmnie tau..dulu..masa awal awal dapat maktab nie pun cmtu gk..tempoh masa yang singkat dan clash ngan banyak benda..

sepatunya mahu ketemu sama bos tak pun kak mai..tapi ble tepon tepon depa..tak berangkat..abah da bising tanya da setel belum..da tahu ape nak buat belum..saya nak jawab ape..senyap je la..pastu tak pasal pasal kena marah..mujur keje pun da siap semalam..cuma tinggal respon dari Dr J je..takla rasa serabut sangat..kak fiza bg idea suh wat notis sebulan pastu amik je unpaid leave..tapi bila usul kan idea tu pd sayang ngan abah..masing msing macam kurang setuju..abah gesa gesa suruh ke HR..baik..saya ke sana.. :ngacir:

sampai ke HR..enazman sibuk sangat pulak..P.A dia tnya ada urusan ape..terus saya cerita tujuan kedatangan saya tue..dia cakap..s
aya kena wat resignation letter ngan notis pendek..pastu dptkan sokongan ketuan pusat..then anta ke Pengarah..tgk pengarah setuju atau tidak..pastu bru USM yang akan handle..dia suh wat cepat sikit since masa tinggal lagi 2 minggu je..lebih kurg cmtu la dia cakap..saya pun main a'ha a'ha je..walhal tak pham sgt pun sebenarnya..cmne ntah nak wat surat tue..ape kebenda ntah notis pendek tue..try google contoh surat tue..mostly in english n terlalu ringkas je surat tue..boleh ke..?? :ha?:
pening da pala sekarang nie..cmne ek nak wat.. :gatau:
Ya Allah bantulah aku..lancarkan lah urusan ku ini..amin..

11 bijak pandai berkata-kata:

ieyda ♥ emiey said...

takpe..go on jew nuraitul..wat sekadar mampu..memang kalut skang..try handle situasi tu ngan baik..susah xpe..wat surat tu simple2 jew..yang penting reason diew..alhamdullillah..moga2 peluang yang baru sampai tu..lebih membawa rezeki..aja2 fighting :)

nuraitul said...

tenkiu sgt2..utk semua supporting word tue..tak tahu la nie..main agak2 je buat surat nie..da la tak de refernce..hentam sja la..insyaAllah..moga2 peluang nie lebih baik dri sebelum nie..amin.. :)

Farhana Sedek said...

ko dpt ape sim?

nuraitul said...
This comment has been removed by the author.
nuraitul said...

tak thu lg mne aku ditempatkan..kontrak je..2+1 year..

LyNn HaMzAh said...

kak lynn x berapa faham entry nie...
erm, sebenarnya dapat offer apa ek?
kerja baru ker?

nuraitul said...

ehe..sori kak..klu entry ni memeningkan akak..tak pasal tmbah pening pala akak tue..a'ha kak..keje baru..pastu saya mmg totally blur pasal prosedur nak bhenti nie..tggl lagi 2 minggu lg nie nk lapor diri..riso prob je sebab spatutnya kna bag notis berhenti sebulan..

myra anne said...

wah! rezeki..dkt ngn si dia ke? :P
gudluck k? jgn terburu2.. uruskan elok2..
tarik nafas pjg2.. :)

nuraitul said...

adoyai..tepat saje kamu teka ye myra anne..huhuhu..tak thu la..da lapor diri nanti bru tahu sme ade dkat atau tak..tapi harap bangat satu kawasan..insyaAllah..doakan ye.. :)

myra anne said...

yup..hope dapat dkt ngan dia..mst bes nnt kn..g kje ngan ati bunga2.hahah

nuraitul said...

huhu..insyaAllah..bunga2 kut nnti even perlu meredah dri gombak ke putrajaya..takpe..saya sanggup.. :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

anda baik hati bukan :)

yang ni pun best !!