havoc di pagi

salam semua..

bagaimana anda semua..??sihat..??ceria tak..??sedar tak sedar..hari nie da masuk hari ke 15 da berpuasa..lagi 15 / 14 hari nak raya da kan..hoyeah !!!..cepatnye masa berjalan..

tak tahu la pa kes ntah..tetiba hari nie boleh jadi jem gile jalan tun razak menghala ke sungai besi.. kan benda bese KL jammed..memang la..tapi bukan seteruk pagi tadi..tak bergerak langsung..abah da amik inisiatif baru minggu ni ikut DUKE Highway sebab tak nak harung jammed kat jalan gombak..kalau tak konpom ai terletok straight to putrajaya ngantuk ..rimas gile kut tgk kereta bersesak sesak..cmne tue..cita cita nak pkai kete tahun depan..tapi tak sanggup nak hadap jammed..sambung balik pasal jammed tadi..nak amik MEX Highway terlepas da..so nak tak nak terpaksa gak membontoti kereta kereta lain..mujur abah saya hebat.. peace ..abah tahu jalan pintas nak lepas jammed tue..tak la jalan pintas..berpusing pusing mata nie..belok sana belok sini..corner kanan corner kiri.. blur ..sudahnye masuk balik PLUS highway dan tak tempuh jammed da..hoyeah !!! senyumkenyit

masuk putrajaya pun da 8.15..suh abah g punch dulu risau nanti abah kena merah..lagipun jam kat thumb print tue lewat dalam 5-10 minit..agak2 nye sempat kut..sampai ofis abah dalam 8.20..tunggu pnya tunggu..hampir 6-8 minit..adush!!..lama pulak abah nie..ingat tak lama..tapi takpe..cuba buat muka tenang walhal punggung panas da tak duk diam riso tak sempat..sampai depan JPM cepat cepat turun kereta..mujur abah anta smpi depan guard..kurang sikit kena jalan..tapi gatal pulak hari ni pkai wedges..jadi kurang kestabilan di situ..langkah kaki makin laju sambil tue cuba kontrol ayu.. senyumkenyit

masuk opis..terus ke level 1.sebab tahu kat sini jam dia lewat dalam 10 minit..masuk masuk tgk jam bru 8.20...fuhh..lega siul ..tapi mcm bese..masalah yang sama tetap gak timbul..bile scan..mesin tue asyik jerit "try again" ..bukan sekali dua..lebih 5 6 kali kut..adoi..da la kuat dia cakap..abis sume orang yang lalu lalang paling..mesti diorang cap saya nie 'pendatang tanpa izin'..huh..tak pasal pasal je..bukan sebelah jari je wat..kiri kanan try..adush..cmne nie..nak lari level -1 konpom da 8.30..jam nie je yang akan menyelamatkan saya..nak tak nak trpaksa gak try..last2..setelah cubaan yang berbelas belas kali kut..baru la lepas..fuh !! lega lagi..rasa nak menangis je tadi..

tugasan hari nie mcm agak terisi..separuh hari dari hari nie sibuk menguruskan bil bil yang dhantar..dan sesekali terpaksa gak menyibuk pada cik wan since banyak benda lagi masih memerlukan rujukan dan tunjuk ajar dari beliau..fuhh...mujur dia tak kisah..riso gak kalau kacau dia wat keje..tapi suara dia okay je..hopefully jangan indah khabar dari rupa la..hehehe..

tadi..tetiba opis nie mcm havoc skit..diorang semua bising bising since kuar kenyataan dlm berita harian online yang semua penjawat awam akan dapat imbuhan untuk hari raya..huyoo...bestnye..bukan sikit tau..dalam RM500..banyak tue..harus bersyukur kita..saya dapat tak..??erm..entahla..since saya nie baru lagi..abah cakap semalam..kalau dapat pun mungkin kurang..diorang akan kira balik..tak kisah la..nak bagi RM 10 pun saya terima..siapa mudah mudah nak bagi kite duit kan.. sengihnampakgigi

jam da nak 5.30 da..tutup cerita hari nie dulu ye..kalau ade cerita sonok, sok ai smbung lagi tau..bubye kawan kawan..selamat berbuka ye nanti..mam kekenyang ye.. peluk

5 bijak pandai berkata-kata:

..izza.. said...

yeay...saya bakal dpt bonus!!hehehe

myra anne said...

keje lok2 tau!!! hehe..jauh ek awk keje..kalo kte,kalo leh nk umah sebelah tmpt keje je..xde pening ngan jem..nasib baik dpt..jln kaki je g keje..:P

nuraitul said...

izza : seronok dia dapat bonus..leh la kongsi ye..?? :)

myra anne : bestnye dia..jalan kaki je..klu gtu kuar lagi 5 minit nak masuk waktu keje pun takpe kan..?? nak wat cmne wak..since kte nie pun baru lagi..klu try mintak kuarters cm rasa sgt rugi lak..banyak sgt diorang potong..

LyNn HaMzAh said...

seronok tau dapat duit raya dari kerajaan...rm 500 bukan sikit...hehehehe...

nuraitul said...

betul kak..banyak tue..macam macam boleh beli.. :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

anda baik hati bukan :)

yang ni pun best !!