construction site : first visit


Salam semua..moga anda semua berada dalam keadaan yang baik ye..mana tak sihat jangan lupa makan ubat tau..kalau boleh tahan, makan ubat pas berbuka ye..kalau tak tahan sangat terpaksalah..jangan sampai memudarat diri pula..tapi nanti jangan lupa ganti ye..
fikir

jap..tujuan saya menaip entri baru nie bukan nak cite pasal-nasihat-berdozen-dozen ek..sebab saya sendiri tak makan saman..jadi tak boleh pandai pandai sibuk nak nasihat orang..hehehe..baca tajuk entri kat atas jap kawan kawan..bukan ye..saya bukan bakal engineer tau..bukan juga bakal kontraktor..lebih 5 tahun da saya tinggal bidang tue..tapi pagi tadi memang saya turun site..

pagi tadi..masuk ofis..one of my colleague tanya..
"cik syima sibuk tak hari ini..??kalau tak, saya nak bawak cik ke bandar enstek"..ade macam blur jap masa dia tanya tue..soal bila pikir pikir balik..tak sibuk kut..so..saya setuju.. peace

saya tahu pasal projek nie lepas dibrief oleh cik wan before nie..sebenarnya projek nie da nak sampai dateline which is end of this year..menurut my colleague tue, dia cakap status projek nie da hampir ke 64-65%..totally saya memang tak pernah dengar nama kawasan tue..masa on the way ke situ pun memang banyak lagi kemajuan belum lagi di buat di kawasan itu..i mean..perumahan atau bangunan bangunan rumah kedai memang tak banyak sangat..pokok kelapa sawit masih banyak lagi..kira masih aman lagi la kawasan nie..tapi kalau nak tanya bangunan mega..ada.tadi saya ade nampak litar Sepang..dan mungkin KLIA ngan LCCT berdekatan situ kut since tadi nampak flight
air asia tue rendah je dia fly..bru depart kut..

sampai je kat situ..saya diperkenalkan dengan kontraktor dan juga jurutera untuk projek tersebut..yang wat saya bangga jap..both of them is women..yeah..
women power !!..tepuktangan hebatla bila dgr diorang bercerita pasal progress projek tue..expert gile bunyi..muda muda lak diorang tue..mungkin dlm 28-30-an umur diorang..since this is my first time visit..jadi saya lebih banyak senyap n dengar saja explanation diorang..cuma sesekali je mencelah..ditambah lagi ketidaksuaian pakaian ke situ..huks..rasa janggal gile.. adus..masuk construction site dengan berbaju kurung ngan pkai wedges..terkial kial berjalan..mujur tak teruk sangat keadaan kat situ..cuma kekadang riso gak kalau tetiba tersungkur ke..mujur kestabilan agak kukuh hari ini.. kenyit ..

tak lama sangat pergi pun..before lunch da on da way balik ofis da..kemudian meneruskan tugas seperti biasa..
merajuk

3 bijak pandai berkata-kata:

LyNn HaMzAh said...

apakah citer yang funny tu yer...hehehehe...

mizz sue said...

syoknyer...su ni belajar civil tapi keje kat stastistics..emm..rindu saat nak pi site mase praktical..

nuraitul said...

lynn hamzah : sabo ye kak lynn..nanti dpt cable nye..sya cte ye..

mizz sue : takpe la tue wak..tak sume bnda kte minat jd bidang kerja kte..ne thu..in future mgkin..

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

anda baik hati bukan :)

yang ni pun best !!