makeover 1 : contact lens

salam aidiladha semua..

rakan-rakan..how ur day today..for me..bese je..tak macam raya sangat..entahla..mungkin keadaan yang lengang..santai...rasa cam hari-hari yang biasa..tapi apa-apa pun still bersyukur..masih lagi bernafas hari ni..masih diberi peluang untuk merasai kemanisan daging korban..alhamdulillah..peluang yang ada digunakan sebaik-baiknya untuk berehat.

baiklah..hari ini cuba melunaskan hutang-hutang entri yang tertunggak..lama da terperam dalam draft..hampir 2 minggu kut..jadi sebelum jadi busuk..segera-segera kan la dipublish..remember the entry yang mana saya kuar dengan puteri-puteri itu..ala..sewaktu ulangtahun saya itu..kan ade 2 last pic itu..nah..ini ceritanya..

that day..i decided to buy contact lens for myself..hadiah utk diri sendiri..hehehe..bukan la hari tue baru tergerak hati nak beli..lama da rasa..mencari masa yang sesuai..da tanya mak abah..bincang ngan sayang semua..then mereka kata ok!!..hihihi..saya pun suka :)

beli di KLCC..huhuhu..tempat nak grand..eh tak la..kebetulan saja..alang-alang da ade kt situ..terus je cekau..masuk ke England Optic..check mata..check stock..hmm..semua ada..bagus!!..tak payah nak book-book bagai..mujur..

mata saya nampak sangat kecik kan
awal-awal da bagitahu sama amoi tue..yang saya nie first time user..so dia kena ajar dri A-Z..dia ckap 'okeh..okey..no ploblem'..


cubaan memasukkan lens dalam mata saya..jenuh gak..

mula da menangis..terharu..hahaha..
my turn untuk masuk kan sendiri lens nie
berulang-ulang amoi tue bilang..bukak mata u besar-besar..grakkan biji mata u atas,bawah,kiri n kanan..

fuh..finally saya berjaya jugak pakai lens hari tue..suka sangat..rasa lapang je depan mata,.tapi kekadang still rasa cm pelik..yela..almost 13 tahun saya pakai speks..tiba-tiba that day tak de pulak..memang pelik..seronok pun ade jugak..

well..sekarang masih cuba untuk membiasakan diri..nak pakai lens..awal-awal kena bangun..kalau tak memang cari sebab la nak kena jerit dari bawah..huhuhu..paling lama pun hampir setengah jam kut saya berusaha memasukkan lens nie dalam mata..tapi takpe..saya seronok..sekarang tiba masa untuk bertukar..sampai bila nak duk kat takuk lama kan..??

6 bijak pandai berkata-kata:

myra anne said...

nuraitul!! dtg blog tau amek award..huhu

anyway..kte masa 1st time pakai lens pon akak kte ajar.huhu..eh pe cite exam utk PTD tu? nnt leh keje ngan akak kte la pasni..dia pon PTD.huhu

nuraitul said...

dpt awrd..huhuhu..tenkiu myra..
tau xpe.jenuh beno nak pakai lens nie..terkial-kial lg nie..xpe2..bersakit demi cantik..ahaks..
exam aritue..??errmm..k la..pening2 pala gak..ntahla..tawakal je la..akak myra ptd..??dia kt ne..??

Anna Boleyn said...

bagus bagus... ee kalau anna tak tau lah camne. nak gak try pakai contact lens. tp tak reti lah nak paka takut tercucuk mata. huhu

nuraitul said...

anne rabun gak ke..??huhuhu..org pun jenuh gak tue nk msuk kan dlm mata..tp tekadkan jugak..

sarahunny said...

best tak? susah tak nak jaga? yg color2 tak maw?

nuraitul said...

lama2 da pakai ok gak..k la..xla susah sgt nk pkai..cuma stil take time jugak la ble nk pkai tue..yg color tue nnti la..biar pki yg natural dulu..huhuhu..

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

anda baik hati bukan :)

yang ni pun best !!