mari kita sihat !!

jumaat yang lepas bersamaan 28 may..saya ishtiharkan (nape rasa macam salah eja ek) sebagai hari sihat sedunia..hahaha..pandai pandai je cipta fatwa sendiri..konpom ditolak basi basi ( ??)..cerita yang sebenarnya adalah kami sekeluarga exclude my father pergi berjoging menyihatkan tubuh badan memecahkan lemak lemak yang bersarang sarang ini..berdriverkan my only brother, mirul..menuju la kami ke titiwangsa pada pukul 9 am..tak ke cari pasal berlari mengeliling taman di kala matahari mula nak terpacak atas kepala..??


sume nie tak dirancang..tengah syiok syiok merehatkan diri di atas..tetiba amir ajak..sebelum nie memang dia pnah ajak..tapi tak pernah nye jdnye..dia je yg joging dlm mimpi..tetiba dia macam sungguh sungguh plak..haha..first time mak kuar umah pkai track suit..tue jd suar abah jadi mangsa tue..comel !!..mak tak pnah pkai cmtue.. :D

sampai titiwangsa..cepat cepat cari port tue nenek duduk..nenek cakap nenek tak larat nk jalan..cuaca da pnas..kalau matahari tak terik..mgkin boleh..sudahnye..cuma kami berempat sje yang bergerak..
~nenek duk rehat di sini ye ~

~ memanaskan badan itu penting ye rakan rakan ~

hampir hampir kul 11..masing masing surrender..rasa cukup kut untuk ari nie..matahari makin garang..sinaran ya pun da makin tak elok..nanti garing kulit I..hahaha..konklusinya..amir ilang 3kg sebab dia abis 3 round..ika 2 kg..da saya 1 kg je..hehehe..cuba tnya nape saya paling sikit antara mereka..??sebab saya jd anak yang baik..teman ibu saya berjalan instead of running..baik kan saya.. :D

~ kepenatan la tu konon ~

~ menikmati keindahan alam ~

~ berlatar belakang kan IB ~

~ bersama mummy come ~

2 bijak pandai berkata-kata:

Nur Su'aidah said...

kite ntah da bape taun tak bersenam + berjogging + wtever jenis senaman. hahahaha :D

nuraitul said...

sue takpe..bdn maintain je even tak bersenam..

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

anda baik hati bukan :)

yang ni pun best !!